Son Dakika! Meclis'te Yeni Döneme İlk Adım: TBMM'de Tarihi Yemin Töreni Başladı

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, yeni dönem Milletvekillerinin yemin töreni için açılış konuşması yapıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, yeni dönem Milletvekillerinin yemin töreni için açılış konuşması yapıyor. 

24 Haziran seçimlerinin ardından belli olan 27. Dönem Milletvekilleri TBMM’de yemin etmek için bekliyor. TBMM geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, Milletvekillerinin yemin töreni öncesinde açılış konuşması yaparken seçilmiş olan 600 vekilin tek tek yemin edeceği belirtildi.

BAŞBAKANLIK MAKAMI BULUNMAYACAK

TBMM'de başlayan yemin törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve son Başbakan Binali Yıldırım takip ediyor. Mecliste yeni dönemin başlamasıyla beraber Başbakan Binali Yıldırım 'ın Başbakanlık görevi de son bulacak. Yani yeni dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Başbakanlık makamı yer almayacak.

MECLİSİN EN GENÇ MİLLETVEKİLLERİ BAŞKANLIK DİVANINDA GÖREV ALDI

27. Dönemde seçilmiş olan Milletvekillerinin yemin töreni için toplanan Genel Kurul'da, Başkanlık Divanı'nda Meclisin en genç Milletvekillerinden olan AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel görev aldı. Genel Kurul'da okunan İstiklal Marşı'nın ardından Milletvekili yemin töreni başladı.

Son dakika TBMM Yemin töreni Durmuş Yılmaz Milletvekili Yeni dönem