Son Dakika! İsrail, Gazze Şeridine Jetlerle Saldırıyor

TAKİP ET

İsrail güçleri abluka altında bulunan gazze şeridinden atılan bir roketin bu sabah saatlerinde tel aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve isabet etmesinin ardından Hamas'a hedeflere saldırı düzenlemeye başladı.

İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada;  "Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a ait  hedeflere saldırmaya başladık." ifadesi kullanıldı, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.
Diğer yandan bölgede bulunan görgü tanıkları,  İsrail savaş uçağının Gazze’nin  Kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir noktaya saldırdığını aktardı. Patlama sesleri bölgede yükselmeye devam ederken bir yandan da gergin bekleyiş sürüyor.
Sabah saatlerinde Gazze’den atılan bir roket, Tel Aviv’in kuzeyinde bulunan  bir eve isabet etmiş ve Burada bulunan 7 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu bunun üzerine bölgedeki birliklere takviye yaparken, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve  Beyt Hanun (Erez) sınır kapıları kapatılmıştı.

SIĞINAKLARA GİDİN UYARISI

Kısa süre önce İsrail makamları sınıra yakın bölgede yaşayan Yahudi yerleşimciler dan İsrail ordusunun saldırılarına cevaben gazze'den yapılması muhtemel roket atışlarına karşı yakınlardaki sığınaklara gitmek üzere hazırlıklı olmalarını istedi.  bölgede artan gerginlik nedeniyle, İsrail'in güneyindeki tren seferleri iptal edildi ve sığınaklar açıldı.

son dakika israil gazze son dakika haberi gazze şeridi roket