Son Dakika! Interpol Tarafından Aranan Kadın Terörist Bursa'da Yakalandı

TAKİP ET

Bursa'da terör örgütü deaş'a yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Suriye'de deaş'lı Sözde bir komutanın korumalığını yaptığı iddia edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bazı kişilerin Suriye'deki çatışma bölgelerinde terör örgütü deaş adına faaliyetlerde bulunduktan sonra Bursa'ya gelerek bazı adreslere yerleştiği bilgisine ulaştı. Terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri adresleri tespit ederek Geçen pazar ve pazartesi günleri Bursa merkez Gürsu Gemlik Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerindeki 12 ayrı adrese Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle Eş Zamanlı Operasyon gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonda aralarında Suriye uyruklu ve Cezayir uyruklu Fransız vatandaşlarının da bulunduğu 3'ü kadın 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında bu kişilere Bursa'da ev olduğu iddia edilen kişi de var.

KIRMIZI VE MAVİ BÜLTENLE ARANIYORLAR

Operasyonda gözaltına alınan Fransız vatandaşı iki kadının bu ülke tarafından kırmızı ve mavi bültenler ve arandıkları ortaya çıktı. İnterpol tarafından aranan kadınların üzerinde Suriye uyruklu kişiler adına düzenlenmiş sahte kimlikler ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan başka bir şüphelinin ise Suriye'de deaş'lı sözle bir komutanın korumalığını yaptığı iddia edildi. Söz konusu şahıs emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Gözaltında bulunan şüphelilerden 5'i nin sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezinde gönderileceği öğrenildi. Diğer 6 şüpheli ise emniyette işlemleri tamamlandıktan Sonra adliyeye sevk edilecek.

son dakika bursa operasyon deaş interpol