Son Dakika! FETÖ İmamı İtirafçı Oldu, 15 Kişinin İsmini Verdi

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında TSK'daki 'kripto' FETÖ/PDY üyelerini tespit etmek amacı ile 'Ankesörlü telefon soruşturması' yürütülüyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan örgütünü Hava Kuvvetleri Ankara Bölgesi astsubayların dan sorumlu sözde 'imamı' O.K., itirafçı olarak sorumlu olduğu 15 astsubayın isimlerini tek tek verdi.

Geçtiğimiz 16 Kasım tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ankesörlü telefon soruşturması kapsamında FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlenmiş ve örgütün Sözde imamı olduğu iddia edilen öğretmen O.K., savcılık sorgusunda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyerek itirafçı olmuştu. İtirafçı olan Feto üyesi örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanması içerisinde 2011-2013 yılları arasında Ankara bölgesinde astsubaylardan sorunlu öğretmen pozisyonda olduğunu ve FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri sözde 'imamı', Akıncı Üssü davası sanıklarından Kemal Batmaz’a bağlı olduğunu itiraf etti.

'DOĞU' VE 'BATI' DİYE İKİYE AYIRMIŞLAR

Savcı Abdullah Çıtlak tarafından O.K. hakkında Hazırlanan iddianamede terör örgütünün hava kuvvetlerindeki gizli yapılanması ile ilgili ilginç tespitler yapıldı. Hazırlanan iddianamede Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli örgüt mensubu astsubayları sevk idare etmek için 2016 yılı Ocak ayına kadar doğrudan fetö'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözde sorumlusu ve firari sivil İmam Adil Öksüz e bağlı Türkiye genelinde batı ve Doğu bölgeleri olmak üzere iki sivil mahrem yapılanması oluşturulduğu anlatıldı. 2016 yılının ocak ayından sonra Akıncı üssü davası sanıklarından Sözde sivil İmam Kemal batmaz a bağlandığı bu kapsamda örgütsel alt ilişkileri ile irtibat için oluşturulan hücresel iletişim alanında yer alan Batı yapılanmasının İzmir Eskişehir Konya Kütahya ellerini de o yapılanmasının sorumluluk sahasında ise Ankara Malatya Diyarbakır Erzurum Kayseri ve Amasya bölgelerini kapsadığı tespit edildi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı fetö mahrem imam son dakika son dakika haberi