Son Dakika! Esad Rejimi Anaokuluna Saldırı Düzenledi, Çoğu Çocuk 20 Sivil Yaralandı

TAKİP ET

Suriye'nin İdlib kentinde Beşar Esad rejimi tarafından bir anaokuluna saldırı düzenlendi. Saldırıda çoğu çocuk olmak üzere 20 sivil yaralandı. Rejim güçlerinin İdlib'de düzenlediği diğer hava saldırılarında ise 4 sivilin yaralandığı öğrenildi.

Suriye’nin İdlib kentinde Beşar Esad rejimi tarafından bir anaokuluna saldırı düzenlendi. Saldırıda çoğu çocuk olmak üzere 20 sivil yaralandı. Rejim güçlerinin İdlib’de düzenlediği diğer hava saldırılarında ise 4 sivilin yaralandığı öğrenildi. 

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Teftenaz beldesindeki Abdullah İbni Abbas  Anaokuluna hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Yusuf saldırıda çoğu çocuk olmak üzere 20 sivilin yaralandığını dile getirdi. 

20 SİVİL YARALANDI
Yusuf açıklamasında, rejim güçlerinin anaokulunun yanı sıra İdlib'deki sivil yerleşimlerden Binniş, Maaret Mısrin  ve Ram Hamdan'a da hava saldırısı düzenlediğini ve bu saldırılarda da 4 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bölgede bulunan sivil savunma yetkilileri ise hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi. 

ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ
24 Şubat tarihinde toplanan BMGK’dan başta Doğu Guta olmak üzere Suriye genelinde siviller insani yardım sağlanabilmesi için acil ateşkes kararı alınmıştı. Fakat ateşkesin nasıl başlayacağı belirsiz kalırken, rejim güçlerinin saldırıları ara vermeden devam etmişti. 27 Şubat tarihinde ise BMGK kararının ardından Rusya bir adım atmış ve her gün 09.00-14.00  (TSİ 10.00-15.00) saatlerinde ateşkes uygulanacağını ve rejim güçlerinin de buna uyacağını ilan etmişti. Henüz bu ateşkese rejim güçleri uymadı ve bölgede sivil katliamı devam ediyor.
 

 

son dakika suriye idlib rejim güçleri saldırı son dakika haberi anaokulu