Son Dakika! Dünyanın İzlediği Gerilim Çatışmaya Dönüştü, Ölü ve Yaralılar Var

TAKİP ET

Dünyanın tepkilerine rağmen büyükelçiliğini Kudüs'e taşımakta Kararlı olan ABD bugün açılış yapıyor. Kudüs'te yapılacak tören ve kutlamalar nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken Filistinliler bu kararı sert çıkıyor. Dünden bu yana tırmanan gerilimine ardından Gazze sınırında çatışmaların başladığına dair haberler gelmeye başladı. Haberlere göre İsrail askerlerinin Filistinlilerin üzerine Ateş açması sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti 93 kişi de yaralandı.

Dünyanın tepkilerine rağmen büyükelçiliğini Kudüs’e taşımakta Kararlı olan ABD bugün açılış yapıyor.  Kudüs'te yapılacak tören ve kutlamalar nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken Filistinliler bu kararı sert çıkıyor.  Dünden bu yana tırmanan gerilimine ardından Gazze sınırında çatışmaların başladığına dair haberler gelmeye başladı.  Haberlere göre İsrail askerlerinin Filistinlilerin üzerine Ateş açması sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti 93 kişi de yaralandı. 

ABD'nin Kudüs'te yaptığı açılış töreni çoğu Avrupa Birliği ülkesi katılmıyor.  Alınan bilgilere göre törene 32 ülkenin temsilcisi katılacak.  Bugün Arap Birliği ise Kudüs gündemi ile ilgili olarak olağanüstü toplantı kararı aldığını açıkladı.
Dünyanın gözü kulağı bugün Kudüs'te.  Dünyadan gelen bütün tepkilere rağmen ABD bugün Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor.  Kudüs'te yapılacak olan açılış törenine ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve damadı da katılıyor.  Açılış törenine AB temsilcisi ülke katılmıyor.  Trump'ın aylar önce açıkladığı Büyükelçiliği Kudüs'te taşıma kararı hem filmleri hem de dünyada birçok ülkeyi sinirlendirmişti.  Bugün Batı Şeria’da karara ilişkin protestoları düzenlenmesi bekleniyor.

ÇATIŞMALAR BAŞLADI
 ugün gerginlik giderek tırmandı ve İsrail askerleri açılış törenini protesto eden Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdı.  İsrail askerlerinin açtığı Ateş sonucunda ilk bilgilere göre 2 Filistinli hayatını kaybetti 93 kişi de yaralandı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son bir haftada İsrailli keskin nişancılar tarafından kasten Hedef alınarak vurulan insanlar olduğunu söyledi.

 

son dakika Kudüs ABD İsrail ABD Büyükelçiliği Çatışma son dakika haberi