Son Dakika! Başkan Erdoğan'dan İdlib'le İlgili Çok Kritik Uyarı

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın WSJ'ye yazdığı mesajda, İdlib konusunda önemli vurgular yaptığı ve tüm dünyaya İdlib'e karşı rejim saldırısının hem Türkiye hem de Avrupa'nın kalanı ve ötesinde ciddi insani güvenlik riskleri yaratacağını aktardığı belirtildi.

Alınan son dakika bilgisinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın WSJ’ye yazdığı mesajda, İdlib konusunda önemli vurgular yaptığı ve tüm dünyaya İdlib’e karşı rejim saldırısının hem Türkiye hem de Avrupa’nın kalanı ve ötesinde ciddi insani güvenlik riskleri yaratacağını aktardığı belirtildi.

Son günlerde tüm dünyanın gündeminde olan İdlib, her geçen gün diken üstünde. Geride bıraktığımız günlerde hem Esad Rejimi hem de Rusya’nın saldırılarına maruz kalan İdlib’te olası bir katliamda çok büyük insani dram yaşanacağı hem Türkiye hem de saldırılara karşı olan diğer ülkeler tarafından sıklıkla aktarılıyor. Başkan Erdoğan ise WSJ’ye 'Dünya Esad'ı Durdurmalı' başlığı altında bir yazı yazarak, yeniden İdlib konusuna ve burada olup bitenlere dikkat çekti. Astana sürecine de önemli değinen Erdoğan, Astana sürecinin ortaklarının gerekli adımları atarak felaketi önlememesi durumunda bedelini tüm dünyanın ödeyeceğini söyledi.

‘ULUSLARARASI TERÖRŞE MÜCADELE OPERASYONU GEREKLİ’

WSJ’ye yazan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Suriye’nin Esad çözümü sahte bir çözümdür.’ dedi. İdlib konusuna önemle vurgu yapan Erdoğan, ‘Suriye’de yine kritik bir eşikteyiz. Astana sürecinin ortakları felaketi önlemeli. Gerekli adımlar atılmazsa bedelini tüm dünya ödeyecek. İdlib’e yönelik rejim saldırısı hem Türkiye hem de Avrupa’nın geri kalanı ve ötesinde ciddi insani ve güvenlik riskleri yaratır. İdlib’e yönelik saldırı ufukta gözükürken uluslararası toplum sorumluluğunun farkında olmalı. Pasif kalmanın bedeli büyük olur. İdlib’teki terörist ve aşırılıkçı unsurları ortadan kaldırmak için kapsamlı bir uluslararası terörle mücadele operasyonu gerekli. İdlib köprüden önceki son çıkış.’ ifadelerini kullandı.

 

Son dakika İdlib Suriye Esad Erdoğan Rusya Putin saldırı açıklama WSJ mülteci dünya trump