Son Dakika! Atürk'e Hakaret Suçundan Aranan Süleyman Yeşilyurt Teslim Oldu!

TAKİP ET

Gelen son dakika haberine göre geçtiğimiz günlerde TV net'teki 'Derin Tarih' adlı programda Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesi ile yakalama kararı çıkmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Gelen son dakika haberine göre geçtiğimiz günlerde TV net’teki ‘Derin Tarih’ adlı programda Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesi ile yakalama kararı çıkmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan televizyon programında yaptığı açıklamalarla tepki çeken ve sonrasında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt bugün Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu. Teslim olan Yeşilyurt, kaçtığı iddialarını yalanlayarak Atatürk’e hakaret etmediğini söyledi.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde televizyon programında Atatürk hakkında bazı açıklamalar yapan Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar yaptıkları açıklamalarda Atatürk’e karşı hakaret etmeleri üzerine Basın Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından iki ayrı soruşturmayla gündeme gelmişti. Açılan bu soruşturma Süleyman Yeşilyurt için televizyonda Atatürk’e hakaret, Hasan Akar’a ise sosyal medyada paylaştığı bir videoda Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım hakkında kullandığı sözler nedeniyle başlatıldı.

Açılan soruşturmanın ardından savcılık Yeşilyurt ve Akar hakkında gözaltı talimatı verdi. Fakat Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar’a ulaşılamadı. Bu olay üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar, gözaltı için bulunamayan Yeşilyurt ve Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Sarıyar’ın bu talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Bunun üzerine Yeşilyurt ve Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Süleyman Yeşilyurt televizyon programında yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı olan Afet İnan için Çankaya’nın nikahsız First Lady’sidir” demişti.

 

son dakika süleyman yeşilyurt atatürke hakaret gözaltı tutuklama kararı teslim oldu bakırköy adliyesi