Son Dakika Afganistanda Terör Saldırısı! Yaşanan Bombalı Saldırıda En Az 80 Kişi Öldü 350 Kişi Yaralandı!

TAKİP ET

Afganistan'dan gelen son dakika haberine göre büyük bir terör saldırısı yaşandı. Su tankerlerine yerleştirilerek düzenlenen bombalı saldırı sonrasında her yer kana bulandı. Yaşanan saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği ve 350 kişin yaralandığı belirlenirken Fransa, Almanya ve Hindistan Büyükelçilikleri binalarının da patlama şiddetiyle zarar gördüğü belirlendi. İşte yaşanan vahşi saldırının detayları.

Afganistan’dan gelen son dakika haberine göre büyük bir terör saldırısı yaşandı. Su tankerlerine yerleştirilerek düzenlenen bombalı saldırı sonrasında her yer kana bulandı. Yaşanan saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği ve 350 kişin yaralandığı belirlenirken Fransa, Almanya ve Hindistan Büyükelçilikleri binalarının da patlama şiddetiyle zarar gördüğü belirlendi. İşte yaşanan vahşi saldırının detayları.

Afganistan’dan alınan son dakika bilgisine göre devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgede bomba yüklü araç infilak ettirilirken saldırı sonrasında en az 80 kişinin hayatını kaybettiği ve 350 kişinin yaralandığı bilgisi alındı. Şiddetli patlama başkentin er yerinden hissedilirken Vezir Ekber Han’da bulunan binaların çoğunun hasar gördüğü ve araçların yandığı kaydedildi. Patlamanın su tankerine yerleştirilen bomba düzeneği ile sağlandığı düşünülüyor.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İNFİLAK ETTİ

Afganistan’ın Taliban saldırılarında ilkbaharın gelmesiyle birlikte saldırılar artmıştı. Fakat Afganistan bugün başkentinden vuruldu. Başkentte devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu alanda bomba yüklü araç infilak etti. Yaşanan patlama başkent Kabil’i sarsarken her yer kana bulandı. 

Saldırıya yakın olan birçok yer hasar görürken Kabil’de bulunan Türkiye Büyükelçiliğinin her hangi bir can ve mal kaybı yaşamadığı sadece binada bulunan cam duvarların küçük hasarlar gördüğü belirtildi. 

EN KALABALIK YER SEÇİLMİŞ

Gelen haberlere göre olay yerinde patlama sonrasında kanlar içinde yatan çok sayıda insan olduğu ve polisin önlem için giriş çıkışları kapattığı belirtildi. Al Jazeera muhabirinin haberine göre, bombanın infilak ettirildiği yer Kabil’in en önemli ve en kalabalık yerlerinden biri olduğunu belirtti. 

 

afganistanda terörö saldırısı afganistan bombalı saldırı 80 ölü 450 yaralı afganistan başkent afganistan