Son Dakika! ABD'nin Güvence Açıklamasına Türkiye'den Yalanlama: "Güvence Vermedik"

TAKİP ET

ABD'nin Türkiye'yle ilgili yaptığı güvence verdi açıklamalarının hemen ardından Türkiye jet hızıyla bir açıklama yaparak güvence iddialarını yalanladı. Türkiye'den gelen açıklamada, 'Yargı süreci ile ilgili güvence söz konusu değil.' ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin Türkiye’yle ilgili yaptığı güvence verdi açıklamalarının hemen ardından Türkiye jet hızıyla bir açıklama yaparak güvence iddialarını yalanladı. Türkiye’den gelen açıklamada, ‘Yargı süreci ile ilgili güvence söz konusu değil.’ ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ve ABD arasında vize krizi ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesinde ABD Büyükelçiliği’nden Türkiye tarafından kendilerine çalışanlarının tutuklanmayacağına dair güvence verildiği iddia edilmişti. Türkiye yapılan bu iddiaya jet hızıyla cevap verdi ve Washington Büyükelçiliği’nden yapılan son dakika açıklamasında, ABD’nin iddialarına yalanlama geldi. 

‘SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, kısıtlı şekilde de olsa yeniden vize başvurularının alınmaya başlamasının iki ülke ilişkileri arasında olumlu bir gelişme olduğunu belirtildi. Açıklamada, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğu ve yargı sürecinin devam ettiği dosyalarla ilgili Türkiye tarafından herhangi bir güvence verilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi. 

‘ABD’NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Türkiye tarafından gelen açıklamada, ABD’nin yaptığı söz konusu açıklamada güvenlik durumuna atıfta bulunulmasının yadırgandığı ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Öte yandan açıklamada, ABD’de yer alan Türk vatandaşları ile ilgili sürmekte olan davalarla ilişkin Türkiye’nin de çok ciddi endişelerinin bulunduğu ifadeleri kullanıldı. 

 

Son dakika ABD Türkiye Açıklama Vize sorunu Vize Krizi Güvence verilmedi Washington Büyükelçiliği