Son Dakika! ABD'den Türkiye İçin Skandal Rapor! Ankara Rapora Tepki Gösterdi: "Kabul Edilemez İthamlarla Dolu"

TAKİP ET

ABD'nin Türkiye için yayınladığı rapora sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, raporun Türkiye hakkında yanlış tanımlamalar, kabul edilemeyecek itham ve iddialarla dolu olduğunu belirtti.

ABD’nin Türkiye için yayınladığı rapora sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, raporun Türkiye hakkında yanlış tanımlamalar, kabul edilemeyecek itham ve iddialarla dolu olduğunu belirtti. 

Dışişleri Bakanlığı, ADB’nin yayınladığı Türkiye raporuna tepki gösterdi. ABD tarafından 20 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan söz konusu raporda, Türkiye hakkında yanlış tanımlamalar, kabul edilemeyecek itham ve iddialara yer verildiği belirtildi. 

‘KABUL EDİLEMEZ’

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2017 Türkiye raporunu 20 Nisan 2018 tarihinde ABD Kongresi’ne sundu. 190’dan fazla ülke için hemen hemen her yıl hazırlanan mutat belgelerden biri olan bu raporda Türkiye hakkında yanlış tanımlamalar kullanıldığı ve kabul edilemeyecek itham ve iddialarda bulunduğu belirtilerek Dışişleri Bakanlığı’ndan sert bir tepki geldi.

‘TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE TARAFLI BİR ŞEKİLDE YANSITILMIŞTIR’

Öte yandan sunulan raporda, Türkiye’nin DEAŞ, PKK, YPG, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı verdiği haklı ve meşru mücadelenin gerçekleri yansıtmaktan uzak ve tamamen taraflı bir şekilde sunulduğu belirtildi. Bunun yanı sıra Türkiye’de devlet kurumlarına sızan ve devleti içeriden ele geçirmeye teşebbüs eden ve kanlı darbe teşebbüsünde bulunan radikal terör örgütü FETÖ ile mücadelenin de tamamen göz ardı edildiği aktarıldı.

‘TARAFSIZLIK VE OBJEKTİFLİK KRİTERLERİNDEN UZAK’

Söz konusu rapora tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan söz konusu bu raporda, ‘Tarafsızlık ve objektiflik’ kriterlerinden uzak kalındığı bu durumun büyük bir düş kırıklığı yarattığı aktarılmıştır.

 

Son dakika Dünya haberleri ABD Türkiye Rapor Skandal Tepki Türkiye raporu FETÖ