Son Dakika! ABD Operasyon Sonrası Suriye Hakkında Kararını Açıkladı: Hedefler Tamamlanana Kadar Çekilmiyoruz

TAKİP ET

Son dakika haberi! Suriye'ye yönelik dün düzenlenen operasyonun ardından ABD'nin BM Daimi Büyükelçisi Haley bir açıklama yaparak, "Hedefler tamamlanana kadar çekilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi! Suriye’ye yönelik dün düzenlenen operasyonun ardından ABD'nin BM Daimi Büyükelçisi Haley bir açıklama yaparak, "Hedefler tamamlanana kadar çekilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye'de Fransa ve İngiltere ile birlikte dün düzenlediği operasyonun ardından bir açıklama yapan ABD'nin BM Daimi Büyükelçisi Nikki Haley, hedefler tamamlanmadan Suriye’den askerlerin çekilmeyeceğini duyurdu. 

"HEDEFLER TAMAMLANA KADAR ÇEKİLMİYORUZ"
ABD’nin hedeflerinden de bahseden Haley, "DEAŞ'ı mağlubiyete uğratmak, kimyasal silahların kullanılmamasını garantiye almak ve İran'ın neler yaptığını takip etmek olarak açıkladı. Haley, "Amerikan birliklerinin eve döndüğünü görmek de bizim hedeflerimizden birisi, ancak bunlar tamamlanana kadar hiçbir yere ayrılmıyoruz" ifadelerini kullandı. 

RUSYA İLE GERGİN İLİŞKİLR
ABD'nin Rusya ile ilişkilerinin son dönemlerde Suriye yüzünden gergin olduğunu söyleyen Haley, ABD'nin Rusya ile daha iyi ilişkiler beklentisinde olduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Haley’in aksine Suriye’de işlerinin bittiğini ve askerlerin çekileceğini söylemişti. 

İNGİLTERE: ŞU ANDA BAŞKA BİR SALDIRI İÇİN MASADA ÖNERİ YOK
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’da ABD ve Fransa ile ortaklaşa düzenlenen Suriye operasyonunun ardından yaptığı açıklamada,  "Şu anda başka bir saldırı için masada bir öneri yok. Şükürler olsun ki Esad rejimi, bir başka kimyasal silah saldırısı yapacak kadar aptal değil" dedi.