Somali'de Bombalı Saldırı: En Az 10 Kişi Öldü

TAKİP ET

Somali'nin orta kesiminde bulunan Beledweyne kentinde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Somali ulusal basınında yer verilen haberlere göre, Somali'nin Beledweyne şehrinde bugün bir kontrol noktasına bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişide yaralandı. 

Bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan güvenlik kaynakları ise bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının henüz netleşmediğini ve can kaybı sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti. Somali'nin orta kesiminde Hiran bölgesinde yer alan Beledweyne kentinde, son zamanlarda ordu ile Eş-Şebab arasında çatışmalar yaşanıyor.  

Kontrol noktasına düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmezken, eski Hirşabele Eyalet Başkanı Mohamed Abdi Ware, bombalı saldırının arkasında Eş-Şebab örgütünün olduğunu iddia etti. 

X sosyal medya platformundan bir açıklama yapan Ware, "Bu eylemi gerçekleştirenler son günlerini yaşayan iğrenç ve aşağılık gruplardır. Bu eylemi, en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Eş-Şebab isyancıları 2007 yılından bu tarafa Somali'de hükümet ve Afrika Birliği barış gücü askerleriyle savaşmakta ve son zamanlarda gerçekleştirilen diğer ölümcül bombalama eylemlerini de üstlenmektedir. 

somali bombalı saldırı Eş-Şebab