Soluk Borusundaki Tümör, Doktorları da Şaşırttı

TAKİP ET

İzmir'de öksürük ve nefes darlığı şikayetlerinin tedavisi için başvurduğu doktorlar tarafından astım ve bronşit tanısı konularak bu yönde tedavisi yapılan 53 yaşındaki Nihal Erdoğan'ın, soluk borusunda tümör olduğu ve tümörün, soluk borusunun yüzde 95'ini kapattığı tespit edildi. Nihal Erdoğan'ın soluk borusundaki tümör, bronkoskopi tekniğiyle alındı.

İzmir'de öksürük ve nefes darlığı şikayetlerinin tedavisi için başvurduğu doktorlar tarafından astım ve bronşit tanısı konularak bu yönde tedavisi yapılan 53 yaşındaki Nihal Erdoğan'ın, soluk borusunda tümör olduğu ve tümörün, soluk borusunun yüzde 95'ini kapattığı tespit edildi. Nihal Erdoğan'ın soluk borusundaki tümör, bronkoskopi tekniğiyle alındı.

İzmir'de ikamet eden evli ve 3 çocuk annesi Nihal Erdoğan,  nefes darlığı ve öksürük şikayetleri nedeniyle 1 sene önce İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesine gitti. Tahlil sonuçlarına göre astım bronşit teşhisi konulan Erdoğan, tedavi amaçlı ilaç kullansa da hiçbir faydasını görmedi. Nefes almakta güçlük çektiği gibi uzun öksürük nöbetleri geçiren Erdoğan'ın soluk borusunda tümör olduğuna dair tanı kondu. Soluk borusunun %95'ini kapatan tümör nedeniyle hayatı alt üst olan Erdoğan, bronkoskopi tekniğiyle soluk borusundaki tümörün alınması neticesinde sağlığına kavuştu.

Soluk borusundaki tümör nedeniyle çok sıkıntı çektiğini ve soluk borusundan çıkan tümörü gördüğü zaman büyük şaşkınlık geçirdiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Öksürük nöbetleri geçirerek tıkanıyordum. Nefes alamadığımdan dolayı sürekli doktorlara gidiyordum. Bana astım bronşit teşhisi konuluyordu. Düzenli olarak astım ilaçları kullansam da şikayetlerim devam etti. Öksürük nöbetlerine tutulduğumdan dolayı evde iş yapamaz hale geldim. Bu öksürük nöbetleri bazen 1-2 saat kadar aralıksız sürüyordu. Tomografi neticesinde soluk borumda tümör olduğu ortaya çıktı. Bir operasyon ile tümör alındı. Şimdi çok rahat nefes alıyorum. Astım olsaydım ömür boyu çekecektim. Soluk borumdaki tümörden bir operasyonla kurtuldum. Bunun içinde ayrıca mutluyum."

Nihal Erdoğan'ın operasyon ile soluk borusundaki tümörü alarak sağlığına kavuşmasını sağlayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Fevzi Erer, tümörün bir sonraki seviyesinde soluk borusu tamamen kapanacağından hasta açısından hayati risk oluşabileceğini belirterek, şöyle devam etti.

"Neredeyse bir yıldır nefes darlığı ve öksürük şikayeti olan hastamıza konulan tanılar neticesinde çeşitli nefes açıcı ilaçlar kullandırılmış. Hastanemize müracaat ettiğinde ise kendisine bir takım tetkikler yapılarak ana hava yolunun neredeyse tamamını kapatan bir kitle saptandı. Hastanın nefes darlığı ve öksürük şikayetlerinden kurtulması için bu kitlenin çıkarılması gerekiyordu. Çünkü kitle, soluk borusunda bir süre daha kalırsa solunum yolu tamamen kapanacağından hastamız nefes alamayacak duruma gelecekti.  O zaman hastanın durumu çok daha vahim olabilirdi. Hastanın durumu ile ilgili nasıl bir işlem yapabileceğimiz hususunda hekim arkadaşlarımızla toplandık. Kapalı yöntemle yani bronkoskopik yöntemle, kitlenin çıkarılmasına karar verdik. Ayrıca hastamızın kalp rahatsızlığı vardı. Yaklaşık 5 yıl önce kalp kapağından ameliyat geçirmişti ve bu nedenle de kan sulandırıcı ilaç kullanıyordu. Bu yüzdende açık ameliyat hasta açısından büyük risk taşıyordu. Hastanın, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlerinden kurtularak bir an evvel sağlığına kavuşması için kapalı sistemle oradaki kitleyi çıkarmayı düşündük. Bu operasyonu da çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadan gerçekleştirdik. Hastadan çıkarılan kitle ise ana hava yoluna ait bir tümör."

izmir tümör öksürük nefes darlığı soluk borusu astım bronşit