Sokaklar Karıştı! İsrail'de Halk Netanyahu'ya Karşı Ayaklandı

TAKİP ET

İsrail Tel Aviv'de halk sokaklara döküldü. İsrail Başbakanı Netenyahu'nun rüşvet aldığı iddialarının ortaya çıkmasıyla Tel Aviv sokaklarının adeta yangın yeri olduğu görüldü. Vatandaşlar protesto gösterileri düzenleyerek sokağa dökülürken sokakları talan eden kalabalık grupların Netenyahu hükümetini istifaya çağırdıkları öğrenildi.

İsrail Tel Aviv’de halk sokaklara döküldü. İsrail Başbakanı Netenyahu’nun rüşvet aldığı iddialarının ortaya çıkmasıyla Tel Aviv sokaklarının adeta yangın yeri olduğu görüldü. Vatandaşlar protesto gösterileri düzenleyerek sokağa dökülürken sokakları talan eden kalabalık grupların Netenyahu hükümetini istifaya çağırdıkları öğrenildi.

İsrail’in Başkenti Tel Aviv’de gergin bir gece yaşanıyor. Akşam saatlerinde sokaklara dökülen kalabalık grupların ellerindeki hükümet karşıtı pankartlarla Netenyahu hükümetini protesto ettikleri görüldü. İsrail Başbakanı Netenyahu’nun yolsuzluk ve rüşvetle adının anılması sonucunda ayaklanan halk adeta sokaklarda terör estirdi.

NETENYAHU’NUN İSTİFASINI İSTİYORLAR

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun yönetiminde olan İsrail’de Başkent Tel Aviv sokakları karıştı. Hükümet hakkında çıkan yolsuzluk ve rüşvet haberleri sonucunda ayaklanan halkın ellerindeki hükümet karşıtı pankartlar taşıyıp sloganlar atarak hükümeti istifaya çağırdıkları öğrenildi. Polis ve hükümet karşıtı protestocuların zaman zaman karşı karşıya geldiği görülse de gruplara polis tarafından uygulanan bir müdahale olmadığı bilgisine ulaşıldı.

İŞ ADAMINA VİZE İÇİN YARDIM MI ETTİ?

Daha önce İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun evinde arama gerçekleştiren polis ekiplerinin bu aramayı hakkında çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonucunda gerçekleştirdiği açıklanmıştı. Öte yandan polis ekiplerinin yaptıkları araştırmalara göre, Netenyahu’nun birçok önemli iş adamlarından pahalı purolar, değerli mücevherler ve şampanyalar üzerinden rüşvet aldığı şüphesi üzerinde durduğu ve iş adamı Milchan’a ABD vizesi alması için yardım ettiği iddiaları konuşuluyor. 

 

İsrail Halk neden sokağa indi Benjamin Netenyahu Netenyahu istifa mı edecek Netenyahu yolsuzluk