Skandallarda Sınır Tanımıyor! Netenyahu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sert Sözlerle Yüklendi, Türkiye En Sert Şekilde Cevap Verdi

TAKİP ET

İsrail'in Başbakanı Netenyahu tüm dünyada yankıları süren Kudüs açıklamalarıyla ilgili yine bir skandala imza attı. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs hakkındaki açıklamaları sonrasında tüm dünya Trump ve Netenyahu'ya tepkilerini çığ gibi büyütmüştü. Netenyahu son yaptığı açıklamada, 'Kudüs'ün İsrail'in Başkenti olduğunu kabul edin.' şeklinde açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Başbakanı Netenyahu tüm dünyada yankıları süren Kudüs açıklamalarıyla ilgili yine bir skandala imza attı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs hakkındaki açıklamaları sonrasında tüm dünya Trump ve Netenyahu’ya tepkilerini çığ gibi büyütmüştü. Netenyahu son yaptığı açıklamada, ‘Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğunu kabul edin.’ şeklinde açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Netenyahu Kudüs skandalında yeni bir olaya imza attı. Tüm dünya Kudüs için direniş gösterirken Netenyahu, ‘Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğunu kabul edin.’ şeklinde açıklama yaparak skandal bir açıklamaya imza attı. 

FRANSA CUMHURBAŞKANI ONAYLAMIYORUZ DEDİ

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’da açıklamasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını kabul etmediğini ve Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul ettiği açıklamalarını onaylamadıklarını belirtti. Filistin ve İsrail devletlerinin sorunlarının çözümü için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Macron, İsrail’in güvenliğine yönelik olabilecek her türlü tehdidi de kınadıklarını söyledi.

NETENYAHU’DAN ERDOĞAN’A KÜSTAH SÖZLER

İsrail Başbakanı Netenyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son olarak yaptığı açıklaması sonrasında yaptığı açıklamayla küstahlığını sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan için skandal sözler sarf eden Netenyahu, ‘'Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim' şeklinde konuştu. 

TÜKİYE’DEN SERT TEPKİ

İsrail Başbakanı Netenyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yaptığı açıklamaların ardından Türkiye’den yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail Başbakanı Netenyahu’nun Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı açıklamaları en sert şekilde kınadıklarını belirtti.

 

Dünya haberleri İsrail Başbakanı Netenyahu Fransa Cumhurbaşkanı Macron Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Kudüs ABD Başkanı Trump İbrahim Kalın