Skandal! ABD'li Kadın Askerler Menbiç'te Teröristlerle Halay Çekti

TAKİP ET

Suriye'nin Kuzeyi DEAŞ terör örgütünden temizlendikten sonra YPG terör örgütüyle karşı karıya kaldı. YPG'nin Menbiç'e girdiği öğrenilirken son ortaya çıkan skandalda ABD'li kadın askerlerin teröristlerle halay çektiği görüldü.

Suriye’nin Kuzeyi DEAŞ terör örgütünden temizlendikten sonra YPG terör örgütüyle karşı karıya kaldı. YPG’nin Menbiç’e girdiği öğrenilirken son ortaya çıkan skandalda ABD’li kadın askerlerin teröristlerle halay çektiği görüldü.

Menbiç, terör örgütü DEAŞ’tan kurtuldu ancak bir başka terör örgütü YPG ile karşı karşıya kaldı. Dün ise Menbiç’te skandal görüntüler kaydedildi. Alınan bilgilere göre, Menbiç’te dün gerçekleştirilen askeri meclise bağlı olan kadın militanların mezuniyet törenlerinde halay çekildiği ve halayın başında ABD’li bir kadın askerin yer aldığı öğrenildi.

TÜRKİYE VE ABD ARASINDA MENBİÇ KRİZİ YAŞANMIŞTI

Suriye’nin Kuzeyinde bulunan ve Halep kentine bağlı olan en büyük ilçe Menbiç’te DEAŞ terör örgütü yapılan operasyonlarla bölgeden temizlenmiş ve hakimiyetini kaybetmişti. Fakat DEAŞ’tan temizlenen bölgeye PKK terör örgütünün bir başka uzantısı olan YPG terör örgütünü yerleştirdiği öğrenilmiş ve Menbiç bölgesine YPG terör örgütünün girmesine Türkiye’den büyük bir tepki gelmişti. Yaşanan bu olay ABD ve Türkiye arasında büyük bir krize neden olmuştu.

ABD’Lİ ASKER TERÖRİSTLERLE KOL KOLA

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından dün bölgede sözde mezuniyet töreni düzenlendi. Alınan bilgilere göre, terör örgütü YPG’nin sözde askeri meclisi tarafından yönetilmekte olan ilçede kadın militanların sözde mezuniyet töreni düzenlendiği öğrenildi. Sözde mezuniyet töreninde kadın militanların halay çekmeye başladığı öğrenilirken halaya ABD’li bir kadın askerinde katıldığı ve halayın başında YPG’li kadın militanlarla kol kola görüntülendiği öğrenildi.

 

Suriye Menbiç Kadın militanlar ABDli kadın asker Halay başı