Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri

TAKİP ET

Akne ve sivilceler en yaygın cilt problemlerindendir. Özellikle stres altındayken daha çok ortaya çıkan sivilceler, bir anda çıkabiliyor. Sivilcelerden kurtulma yolları çeşitli olsa da bazı durumlarda etkileri değişiklik gösterebiliyor. Sivilcelerinizin geçmesi için öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor. Sivilcenizi sıkmak veya kozmetik kapatıcılarla görünmesini engellemek, faydadan ziyade zarar sağlayacaktır.

Peki evde sivilcelerden kurtulma yolları nelerdir? Doğada bulunan birçok besin, kimyasal maddelerden daha etkili olabiliyor. İşte sivilcelerinize çözüm olabilecek kurtulma yöntemleri:

Sivilcelerinizi sıkmayın

Sivilcelerden kurtulma yolları arıyorsanız, ilk yapmanız gereken asla sivilcelerinizi sıkmamak. Çoğu zaman sivilce sıkmak eğlenceli gelse de bu sivilcelerden kurtulma yolları içinde en sakıncalı ve kötü olanıdır. Sivilceyi sıktığınızda bölgede daha çok iltihap oluşturabilirsiniz. Bu da sivilcelerinizi çoğaltıp daha kötü bir hale getirebilir.

Aspirin

Aspirin en ucuz ve hızlı olan sivilcelerden kurtulma yollarından biridir. Bir tane aspirine üç kaşık su ekleyerek yumuşatın. Hazırladığınız karışımı sivilcenin üzerine sürüp yarım saat kadar bekletin. Kuruyup dökülmeye başlayınca bol su ile durulayın.

Yüzdeki sivilceler için 

1 tatlı kaşığı bal ile 2 tatlı kaşığı kadar pirinç ununu iyice karıştırın. Daha sonra bu maske ile tüm yüzünüzü kaplayın. Çene ve burnunuza daha fazla uygulayın. Bu karışım sayesinde sadece sivilce değil, siyah noktalarınızdan da kurtulmuş olacaksınız.

Sivilceleri hızlı bir şekilde temizlemek için gül suyu ve pudrayı iyice karıştırıp bu karışımı cildinize uygulayın. Bu uygulama sayesinde birkaç saat içinde sivilcelerinizi kurutacaksınız.

 

Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri 5 dk da sivilcelerden kurtulma sivilcelerden kurtulma yolları canan karatay sivilcelerden kurtulma yolları erkekler için sivilcelerden kurtulma yolları onedio sivilcelerden kesin kurtulma siv