Sivilce Lekelerinden Nasıl Kurtuluruz?

TAKİP ET

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak kadın ve erkek, genç ve yaşlı herkesin hayalidir. Ancak bu hayalin önündeki en büyük engel ise sivilce ve sivilce lekeleridir.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak kadın ve erkek, genç ve yaşlı herkesin hayalidir. Ancak bu hayalin önündeki en büyük engel ise sivilce ve sivilce lekeleridir. 

Bugün çevremizden birçok insanın sivilce ve sivilce lekelerinden şikayetçi olduğuna, kurtulmak için çözüm yolları aradığına ve bulduğu çözüm yollarının da çoğu zaman işe yaramadığına şahit oluruz. 

Peki, birçoğumuzu umutsuzluğa sürükleyerek pes dedirten sivilce ve sivilce lekelerinden kurtulmanın yolu yok mudur? Elbette var. İşte evimizde dahi rahatlıkla uygulayabileceğimiz, aynı zamanda hesaplı olan o çözümler:

Cilt Temizliği 

Sivilce ve sivilce lekelerinden kurtulmanın en etkili yöntemi ve olmazsa olmazı cilt temizliğidir. Cildin her sabah ve akşam hiç aksatılmadan temizlenmesi gerekiyor. İyi temizlenerek bakterilerden arındırılmayan bir ciltteki sivilcelere ve sivilce lekelerine hangi yöntem uygulanırsa uygulansın başarı elde edilemeyecektir. Bu yüzden de cilt temizliğine ağırlık verilerek sabah ve akşam cilt temizlenip, bakterilerden mutlaka arındırılmalıdır. 

Doğru Beslenme
Sivilce ve sivilce lekelerinden şikayeti olanlar, tükettiği besin maddelerine dikkat etmek zorundadırlar. Tüketilen besin maddeleri cilt tipine uygun olmalıdır. Cildin ve vücudun yenilenmesinde düzenli uyku saatlerinin unutulmaması gerekir. Bedensel sıkıntılardan ve hastalıklardan kurtulmada beslenme ve uyku en önemli hususlardır. 

Cilt Bakımı

Cilt bakımını düzenli yapmakta sivilce ve sivilce lekelerinden korunmada etkin yöntemler arasındadır. Cilt bakımında doğal yöntemler ile bitkisel uygulamalar kullanılarak ciltteki sivilce ve sivilce lekelerinden kurtulmak mümkündür. 

 

sivilce sivilce lekeleri cilt temizliği bakteri