Şırnak'ta 2 askerin şehit olduğu kazada otobüs şoförü tutuklandı

TAKİP ET

Şırnak'ta askeri personeli taşımakta olan otobüsün şarampole devrilmesi neticesinde 2 askerin şehit olduğu, 44 askerin yaralandığı olayda 29 yaşındaki şoför Serdar F., tutuklandı.

Meydana gelen kaza, dün sabah vakitlerinde Şırnak- Uludere karayolu, Balveren beldesi mevkisinde yaşandı. Serdar F.’nin kontrolünde bulunan, askeri personeli taşıyan 73 FE 108 plakalı otobüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yoldan çıkarak şarampole devrildi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri gönderildi. Şırnak Valisi Osman Bilgin ise kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

2 ASKER ŞEHİT OLDU 44 ASKER YARALANDI

Yaşanan trafik kazasında Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ve Sözleşmeli Er Muhammed Koçak şehit oldu, 44 asker ve otobüsün şoförü yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerinden sonra ambulanslar ile hastaneye sevk edildi. Otobüs, vinç yardımıyla bölgeden kaldırılırken, kaza hakkında soruşturma başlatıldı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Kazada hafif yaralanan otobüs şoförü Serdar F., Şırnak Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinden sonra gözaltına alındı. Şoför Serdar F., jandarma karakolundaki işlemlerinde sonra sevk edildiği adliyece çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçlamasıyla tutuklandı.

Şırnak şehit otobüs şoförü