Sınırı Geçtiği İçin Ermenistan'da Tutuklanan Umut Ali Özmen, Türkiye'ye Böyle Geldi

TAKİP ET

Kars'ın Akyaka ilçesinde hayvanları otlattığı sırada Ermenistan sınırını geçen ve gözaltına alınarak tutuklanan 16 yaşındaki Umut Ali Özmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu serbest olarak Türkiye'ye geldi. 66 gün sonra evine dönen Umut Ali Özmen bakın neler söyledi…

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Küçükdurduran köyünde yaşayan Altınay- Mustafa Özmen çiftinin ikinci çocuğu olan Umut Ali 24 Temmuz tarihinde otlayan hayvanlarını geri getirmek için yaylaya çıktı. Umut Ali, sınırda Şiş tepesine ulaştıktan sonra merak ederek tepeyi aştı ve diğer yamaca indi. Burada bir Köylü'nün fark ederek ihbar etmesi üzerine Ermenistan askerleri sınırı ihlal eden Umut Ali özmen'i gözaltına aldı. Baba Mustafa Özmen'in 5 saat süren çabası sonucu Cebeci sınır karakolu nun kamera kayıtları incelendi ve Umut Ali'nin Ermenistan'a götürüldüğü tespit edildi. Umut Ali daha sonra Ermenistan'da tutuklanarak cezaevine konuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Umut Ali’nin sınırı ihlali nedeniyle Ermenistan'da tutuklu olmasına ilişkin basına yansıyan haberlerin ardından Ermenistan başbakanı Nicole Paşinyan'ı arayarak gencin iade edilmesini istedi. Erdoğan'ın bu talebi olumlu karşılık buldu ve Umut Ali serbest bırakıldı.

BUGÜN TÜRKİYE’YE GELDİ

Baba Mustafa Özmen Kars Sağlık Meslek Lisesi 3 sınıf öğrencisi olan oğlu Umut Aliye almak için pazar günü Ermenistan'ın başkenti erivan'a gitti. Özmen burada yetkililerle görüştükten sonra Salı günü saat 14.00 sularında 64 gün sonra oğlunun ceza evinden aldı. Türkiye'ye dönebilmek için baba oğul Erivan'da işlemlerinin tamamlanmasını Beklerken işlemlerin ardından erivan'dan Gürcistan'a geçiş yaptılar. Sabah saatlerinden ise Umut Özmen ve babası Mustafa Özmen Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Umut Ali Özmen ve babasına gümrük Müdürü Ahmet Yılmaz ve emniyet amiri Ayhan Karakuş Gürcistan tarafından alarak Türk sınırına getirdi. Saat 11.10’da Umut Ali Özmen 66 gün sonra elinde Türk bayrağı ile Türk topraklarına adım attı.

VATAN TOPRAĞIN ÖPTÜ

Vatanını çok özlediğini söyleyen Umut Ali Osman Türk bayrağını ve vatan toprağını öperken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Umut Özmen yaptığı açıklamada, "Tekrar bu bayrağın altında yaşamaya devam edecek olmam anlatılmaz bir duygu. Orada herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadım. Gayet normal davrandılar. Tek başıma bir hücrede kaldım. El kol hareketleriyle anlaştım. Azerice bilen biri vardı, çat pat anlaşabiliyorduk. 4 kişilik odaydı ancak yabancı olduğum için tek kaldım. Pazartesi okuluma gideceğim. Vatan özlemi anlatılamayacak bir şey. Çok zordu orada. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş. Türkiye'yi çok özledim" ifadelerini kullandı.

Umut ali özmen umut ali özmen kimdir ermenistan erivan sınır son dakika