Silah Tacirlerinden İlginç Yazışma: 'Kullanın Getirin'

TAKİP ET

İstanbul'da polis ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda silah tacirlerinin internet üzerinden yapmış oldukları yazışmalar adeta kan dondurdu.

İstanbul'da polis ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda silah tacirlerinin internet üzerinden yapmış oldukları yazışmalar adeta kan dondurdu. 

Türkiye genelinde ruhsatsız silah ve pompalı tüfek sayısının artması, bu silahlar işlenen çeşitli cinayetlerin dikkat çekmesi üzerine bir süredir emniyet ekipleri tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Başlatılan soruşturmanın ardından 9 farklı ilde takibe takılan silah tacirlerine eş zamanlı bir operasyon düzenlenmesine karar verildi. 

9 farklı ilde yapılan eş zamanlı operasyonların ardından silah ticareti yapan kişilerle birlikte çok sayıda silaha ulaşıldığı öğrenildi. Emniyete götürülen zanlıların sorgulama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Soruşturmanın verilen ifadelere göre derinleştirilmesi bekleniyor. 

HER TÜRLÜ SİLAHI BULACAKLARINI İDDİA ETTİLER

Gözaltına alınan kişilerin verdiği ifadeler sonrasında yaklaşık 7 kişilik bir organize suç çetesinin çökertildiği öğrenildi. Bunun üzerine şüphelilerin bir süredir sosyal medya hesapları üzerinden de yapmış oldukları konuşmaların polis tarafından incelendiği öğrenildi. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazışmalar çerçevesinde il dışından yazan müşteriler için 'Bu konuda en iyisi biziz. En iyisiniz biz buluruz. Silah dendiği zaman akla biz geliriz. İstersen kirala kullan ve geri getir. Adresi özelden yolla. Müşteri tank isterse tankta buluruz.' ifadelerini kullanması polisin son derece dikkatini çekti. Ardından eş zamanlı operasyon için harekete geçildiği belirtildi. 

silah taciri operasyon