Sigaranın Zehrini Vücuttan Silip Süpüren Nohutu Bol Tüketin

TAKİP ET

Uzmanlar tarafından vücuttaki zehrin atılmasını sağlayan ve birçok derdin şifası olan nohutun, kansere karşıda kalkan görevi gördüğü açıklandı.

Uzmanlar tarafından vücuttaki zehrin atılmasını sağlayan ve birçok derdin şifası olan nohutun, kansere karşıda kalkan görevi gördüğü açıklandı. 

Türk mutfağının en sevilen yiyeceklerinden olan nohutun bugüne kadar hiç duymadığınız faydalarını duyunca bol bol tüketmek isteyeceksiniz. 

Nohut tanelerinde yer alan kabuklar, kalp ve damar sağlığına faydalı olduğu gibi kandaki şeker oranını düşüren posa içerdiği de ortaya çıktı. Bu yüzden şeker hastalarına bu nohut tüketmeleri tavsiye ediliyor. 

Zehri Vücuttan Silip Süpürüyor 

Nohut, sigara ve çevre kirliliğinin vücutta oluşturduğu zehri silip süpürüyor. Ayrıca nohut, kanserin neden olduğu bileşenlerdeki zehrin etkisini yok ediyor. 

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendiriyor

Bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına iyi gelen nohut, içeriğindeki amino asitler ile uykuyu düzenliyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğinden dolayı hastalık riskini düşürüyor. 

Depresyona Karşı Koruyucu

İçeriğindeki bol miktarda fosfor ile kemik ve diş yapısını kuvvetlendiren nohut, mutluluk hormonlarını da etkileyerek depresyona karşı koruyor. 

Beslenme uzmanları tarafından haftada en az bir kez nohutun tüketilmesi gerektiği söyleniyor. 

 

nohut kanser zehir bağışıklık sistemi depresyon