Sigara İçmediği Halde Sigara Yüzünden Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Fransa'da sigara içmeyen bir hastaya yapılan akciğer nakli sonrasında hastanın sigara içen bir hastadan nakil yapıldığı için hayatını kaybettiği öğrenildi.

Fransa'da sigara içmeyen bir hastaya yapılan akciğer nakli sonrasında hastanın sigara içen bir hastadan nakil yapıldığı için hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Fransa'da bir hastanede yapılan organ naklinin sonucunda yaşanan ölüm büyük şaşkınlığa sebep oldu. Akciğer nakline ihtiyaç duyan bir hastaya bulunan donörün uzun zamandır sigara içtiği öğrenildi. Yapılan organ nakli sonrasında ise hastanın kansere yakalanarak hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Yapılan inceleme sonrasında küçük yaşlardan bu yana tedavi gören hastanın yıllar sonra uygun donör bulunmasından dolayı son derece mutlu olduğu öğrenilmişti. Hemen testler yapıldı ve organ naklinin yapılmasına, yapılmasında herhangi bir sakıncanın olmadığına karar verildi. 

HASTA KANSERE YAKALANIP ÖLDÜ

2015 yılında verilen nakil kararı 2017 yılında uygulandı ve başarılı bir operasyon gerçekleştiği tespit edildi. Ancak sonrasında yapılan tetkiklerde hastanın nikotine bağlı olarak kansere yakalandığı tespit edildi. Hasta hiç sigara kullanmadığını belirtti. Bunun üzerine araştırmaları derinleştiren doktorlar nakilden kaynaklı bir hastalık olduğunu tespit ettiler. Yıllardır nikotin tüketen bir hastanın akciğerinin nakil yapılması üzerine hastalığın ortaya çıktığı öğrenildi. Nakil yapılan akciğerin sahibinin 57 yaşında bir kadın olduğu ve 30 yıl boyunca sürekli olarak günde bir paket sigara içtiği belirlendi. Yapılan incelemeler sonrasında kanserin sebebinin ise nikotine bağlı olduğu belirlendi. Nakil yapılan adam ise kısa sürede hayatını kaybetti. 

fransa kanser organ nakli nikotin