Şifre Belirlerken Uyarıları Dikkate Alın!

TAKİP ET

Siber güvenlik uzmanları, yıllardan beri internet kullanıcılarını şifre belirlerken dikkatli olmalrı hususunda uyarıyor.

Siber güvenlik uzmanları, yıllardan beri internet kullanıcılarını şifre belirlerken dikkatli olmalrı hususunda uyarıyor. Ancak yapılan uyarılara rağmen internet kullanıcıları halen çok basit ve güvenilir olmayan şifreler kullanmaya devam ediyorlar.

Harf ve Sayı Olmalı

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezince yapılan bir araştırmanın sonuçları internet kullanıcılarının şifre belirlerken ne kadar dikkatsiz olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmadan elde edilen sonuca göre dünyada 23.2 milyon internet kullanıcısı halen ‘123456’ şifresini kullanıyor. Dünya genelindeki internet kullanıcılarının en fazla kullandığı ikinci şifre ise ‘123456789’ şifresi. Bunları ‘qwerty’ ve ‘1111111’ şifreleri izliyor. Siber güvenlik uzmanları yaptıkları uyarılarda kullanıcılara şifre belirlerken daha karmaşık şifre belirlemelerini tavsiye ediyor. Siber güvenlik uzmanlarına göre güçlü şifre belirlemek için büyük ve küçük harf, sayılar ve semboller içeren şifreler belirlemek gerekiyor.

internet kullanıcısı şifre siber güvenlik uzamanı güvenli şifre son dakika