Sibel'in Bazada Yanmış Cesedi Bulunmuştu; Müebbet Hapis Onandı

TAKİP ET

İzmir'de 6,5 yıl önce nişanlısı Sibel Çelik'i (24) öldürdüğü iddia edilen Halil Yılmaz'ın (38) 'kasten öldürme' suçundan müebbet ve 'mala zarar verme' suçundan 1,5 yıl hapse mahkûmiyeti, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Buca ilçesi Kuruçeşme Mahallesi'nde, 12 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen olayda, çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, bazanın içinde yanmış kadın cesedini bulmuştu. Cesedin, Sibel Çelik'e ait olduğu belirlendi. Soruşturma sırasında Sibel Çelik'in cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Cinayetin şüphelisi olarak Halil Yılmaz'a ulaşılamazken, ağabeyi S.Y. (41) ise yakalanıp gözaltına alındı. S.Y., tahliye edildikten sonra da aranan Halil Yılmaz'a ulaşılamadı.

Halil Yılmaz, yıllar süren kaçak yaşamının ardından Almanya'dan Türkiye'ye getirilip, tutuklandı. Ancak mahkemede cinayeti kabul etmedi. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen müebbet hapis cezası ve 'mala zarar verme' suçundan 1,5 yıl hapis cezası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onaylandı.

Sibel Çelik'in ailesinin avukatı Sibel Önder, bu kararın emsal olabileceğini belirterek, "Keşke kadın cinayetleri olmasa, bizler de bu kararlara sevinmek zorunda kalmasak" dedi."

İzmir cinayet mahkeme kararı ölüm haberi