Severken Bebekleri Öldürebilirsiniz!

TAKİP ET

Hırpalanmış çocuk sendromunun ilerlemesi ile birlikte bebeklerin ölebilecekleri bu konuda severken dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Hırpalanmış çocuk sendromunun ilerlemesi ile birlikte bebeklerin ölebilecekleri bu konuda severken dikkatli olunması gerektiği belirtildi. 

Hırpalanmış çocuk sendromu ismi verilen sorunların ilerlemesi halinde bebek ölümlerine kadar gidebileceği belirtildi. Bununla birlikte uzman doktorlar tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Bebeklerin bilinçsiz bir şekilde hırpalanarak sevilmesinin son derece tehlikeli olabileceği bu konuda pek çok bebeğin hayatını kaybettiği özellikle vurgulandı. 

Bazı ailelerin sürekli ağlayan bebekleri susturmak için son derece sarstıkları ve ardından hırpalayarak sevilmeye alıştıkları öğrenildi. Hırpalama en başında çocuğu şaşırttığı için biraz sustursa ve sakinleştirse de derin yaralar oluşturduğu ve bununla birlikte ölüme varan kötü sonuçlar doğurabileceği belirtildi. 

BEBEKLERİ HAVAYA ATIP TUTMAYIN

Özellikle bebeklerin sakinleştirilmesi ya da eğlendirilmesi için havaya atıp sürekli zıplatılması ölüme sebebiyet veriliyor. Tüm bu davranışlar sürekli olarak tekrarlandığı zaman bebeklerin beyin hasarları yaşamalarına da sebebiyet verdiği öğrenildi. Toplumda çocuklara yönelik şiddetin azaltılması için pek çok çalışma yapılırken bu anlamda çocukların bu şekilde sevilmesinin de şiddet eğilimli sorunlar yaşamalarına neden oluyor. Çocukların psikolojilerini bozan bir durum olarak değerlendirilebilir. Yumuşak doku zedelenmeleri de en çok yaşanan sorunlar arasında yer alıyor. Sağlık kuruluşlarına kucaktan düşme, zıplatırken yaralanma şikayeti ile gelen pek çok bebeğin olduğu ifade ediliyor. bu konuda ailelere büyük görev düşüyor. Kendilerini bu konu frenlemesi gereken ailelerin aynı zamanda çevresini de uyarması bekleniyor. 

bebek sağlığı sağlık bebek