Severek Yiyoruz Ama En Az Sigara Kadar Zararlı

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara etkisi yaratan kanserojen maddeler açıklandı. İşte çok severek yediğiniz Ama dikkat etmemiz gereken maddeler.

Dünya Sağlık Örgütü en az sigara kadar kanserojen olan maddelere açıkladı. Bu maddelerin kanser riskini %100 oranında artırdığı bilinirken hangileri olduğunu merak konusu oldu. İşte kanser riskini arttıran maddeler…

İşlenmiş et ürünleri

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre işlenmiş et ürünleri kanserojen etki yaratan 4 önemli madde arasında ilk sırada bulunuyor. İşlenmiş et ürünleri insanlar tarafından hemen hemen her gün tüketiyor ve bağışıklık sistemini temizleyen ölmesi nedeniyle kanser riskini %17 oranında artırıyor. Kanser riskini arttıran işlenmiş et ürünlerin başında ise sucuk ve salam gibi maddeler geliyor.

Palm yağı

Kanserden korunmak için uzak durulması gereken diğer besinleri palm yağı. Fareler üzerinde yapılan deneylerde göre Palm yağı kanserli hücrelerin yayılımını 8 - 10 kat daha arttırıyor.

Fruktoz bazlı şekerler

Fruktoz bazlı şekerler de hücrelerde kanser yayılımı arttıran maddeleri arasında yer alıyor. Hayatınızdan bu ürünleri çıkararak daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü kanserojen maddeler sağlık kansere neden olan maddeler