Şekerle Vedalaşmanın Formülleri

TAKİP ET

İnsanlar, yaşamlarında şekerle vedalaşarak şimdikinden daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olabilirler.

 

İnsanlar, yaşamlarında şekerle vedalaşarak şimdikinden daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olabilirler. 

Dünya Sağlık Örgütü, günde 25 gramın üzerinde tüketilen şekerin insan sağlığına olumsuz etki yaptığını açıkladı. Aşırı tüketilen şeker, bağımlılık yaptığı gibi baş edilmesi zor hastalıklara yol açıyor. 

Peki, şekeri hayatımızdan çıkarmamızın formülleri yok mu? Elbette var. İşte o formüller;

LİGHT ÜRÜNLERE YAKLAŞMAYIN

Yoğurt, süt ve peynir gibi light gıdalarda yağ oranı azaltıldığı için şeker oranı çoğaltılarak tadı artırılma yoluna gidilir. Tüketiciler, bu tuzağa düşmeyerek gıdalarını tam yağlı ürünlerden seçmelidir. 

ÜRÜNLERDE KULLANILAN YAĞA DİKKAT EDİN

Bazı ürünler, işlenmiş şeker ile üretilir. Bu tür ürünler yerine Hindistan cevizi yağı gibi tatlı ürünler tercih edilirse vücuttaki şeker isteği azalarak daha sağlıklı beslenmiş olunur. 

CİPS VE ŞEKERLEME GİBİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURULMALI

Cips ve şekerleme gibi ürünler, basit şeker ve trans yağ kaynağıdır. Bu ürünlerden uzak durulduğu takdirde sağlıksız yağ tüketiminin önüne geçildiği gibi diyabet, tansiyon hastalıkları ve kalp hastalıklarına yakalanma riski azalır. 

BAHARATLARI TERCİH EDİN

Vücudun elbette şekere ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç, Hindistan cevizi ve tarçın ile giderildiği takdirde fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olunur. 

SOSLARA ELVEDA

İşlenmiş şeker ile yapılan sos çeşitleri sağlığımız için zararlıdır. Bu sos çeşitleri yerine yemeklerde ve salatalarda zeytinyağı ya da avokado tercih edilirse sağlıklı beslenilmiş olur. 
 

ÜRÜNLERDEKİ ETİKETLERE DİKKAT EDİN

Şeker, sadece şekerleme ve tatlı gibi gıdalarda bulunmaz. İşlenmiş şeker ile makarna ve ekmek gibi birçok besin maddesinde karşılaşıyoruz. Ürünleri satın alırken etiketleri incelenerek şeker içerip içermediği mutlaka kontrol edilmelidir. 

ŞEKERSİZ ÇAY VE KAHVE

Çay ve kahve, günlük yaşantı içerisinde sıkça tüketildiği için bu tür içeceklerde şeker kullanmamaya dikkat edilmelidir. Şekerin en yoğun olarak kullanıldığı bu tür içecekler, şekersiz tüketildiği takdirde şeker bağımlılığından kurtulmak için önemli bir adım atılmış olunur.  

ŞEKER, KADEMELİ OLARAK AZALTILMALI

Şeker, vücutta bağımlılık yaptığı için vücuttaki şekerden kurtulmak sanıldığı kadar kolay değildir. Bunun içinde şeker bağımlılığından kademeli olarak kurtulmak en doğru yoldur. En doğru başlangıç ise şekerli besinleri %50 oranında azaltmak ve doğal ürünlere yönelmektir.   
 

EN SİNSİ DÜŞMAN MEYVE SUYU

Meyve suları, şeker hususunda masum gibi görünse de şeker deposu olduğu için kesinlikle tüketilmemelidir. Meyve suyu yerine ayran ve su en iyi tercihtir. 

KURUTULMUŞ MEYVE TÜKETMEYİN

Üzüm ve kayısı gibi kurutulmuş meyvelerde şeker oranı yüksek olduğu için bu tür besin maddelerini tüketmek yerine şeker bakımından daha sağlıklı olan taze meyve tüketilmelidir. 

şeker sağlık bağımlılık baharat light ürünler