Şehit Ömer Halis Demir'in Heykeli Gelen Tepkiler Üzerine Kaldırıldı

TAKİP ET

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra hain kurşunuyla şehit edilen Astsubay Ömer Halis Demir'in Niğde'de bulunan heykelinin kendisine benzemediği yönünde gelen tepkiler sonucunda bulunduğu yerden kaldırıldığı öğrenildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurduktan sonra hain kurşunuyla şehit edilen Astsubay Ömer Halis Demir’in Niğde’de bulunan heykelinin kendisine benzemediği yönünde gelen tepkiler sonucunda bulunduğu yerden kaldırıldığı öğrenildi.

Şehit Ömer Halis Demir’in heykeli memleketi olan Niğde’ye Şubat ayında dikilmiş ve 17 Temmuz tarihinde resmi açılış töreni ile açılmıştı. Dikilen heykele  uzun bir süredir sosyal medyadan yoğun tepki geldiği ve heykelin Şehit Ömer Halis Demir’e benzemediği yönünde iddialar olduğu belirtildi. Bir elinde silah bir elinde Türk bayrağı olan 3 metre boyundaki heykelin arka tarafında  kırmızı renkte ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ yazılı bir Hilal bulunuyordu. Sosyal  medyadan gelen yoğun tepkiler üzerine dün gece saat 02.00’da heykelin bulunduğu yerden kaldırıldığı öğrenildi.

HEYKELİN YENİSİ YAPILACAK

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Niğde Belediyesi; "Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda şehidimizin isminin ölümsüzleştirilmesi ve aziz hatırasının yaşatılması amacıyla yaptırdığımız 'Ömer Halisdemir Anıtındaki' heykelin; şehidimizin ailesinde ve kamuoyunda oluşan, siluetin  tam olarak yansımadığı yönündeki kanaatlerden hareketle, yeniden bir çalışma yapılmak üzere sanatçıya iade edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerinde bulundu.

 

şehit ömer halis demir heykel tepki niğde kaldırıldı benzemediği iddia edildi niğde belediyesi