Şehit olmadan önce bıraktığı 'Bir gün şehit olursam cennete pide yollar mısın Bahtiyar abim' notu yürekleri dağladı

TAKİP ET

11 Ekim'de Suriye'de şehit düşen 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci'nin, 2 ay önce gittiği pideciye bıraktığı not ortaya çıktı. Şehidin bıraktığı not herkesi duygulandırdı.

11 Ekim’de Suriye’de şehit düşen 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci'nin, 2 ay önce gittiği pideciye bıraktığı not ortaya çıktı. Şehidin bıraktığı notta; 'Bir gün şehit olursam cennete pide yollar mısın Bahtiyar abim' yazıyordu. Notu sosyal medya hesabından paylaşan pideci, parasını ödeyip sipariş veren ve bu pidelerin 22 yaşında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci'nin adına ihtiyaç sahiplerine dağıtılması üzerine birçok sipariş aldığını belirtti.

Şehidin bıraktığı not herkesi harekete geçirdi

11 Ekim’de Suriye’de teröristlerin hain saldırısında ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci tedavi gördüğü hastanede 21 Ekim tarihinde hayatını kaybetti. Şehit düşen Meşeci’nin olaydan yaklaşık 2 ay önce memleketi Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan pidecisine gittiği öğrenildi. Çok sevdiği pideden yiyen şehit Meşeci pidenin üzerine birde not bırakmıştı. Notta 'Bir gün şehit olursam cennete pide yollar mısın Bahtiyar abim' yazıyordu.  Pidecinin 2 ay sonra sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı not herkesin yüreğini dağladı. Sosyal medya kullanıcıları duruma kayıtsız kalmadı. Pideciye birçok kişi ulaştı. Ödemesini yaptıkları pidelerin şehit Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci adına ihtiyaç sahibi olan kişilere dağıtılması isteniyor. 

Şehit Meşeci adına pide dağıtmaya devam edeceğiz

Şehit Meşeci’nin babasının da Bafra’da esnaf olduğunu ve bu sayede tanıştıklarını söyleyen pideci Bahtiyar Akman, "Sürekli buraya gelip pide yerdi. Vatani görevini yaparken de buraya gelmiş, pide yemiş. Gelen misafirlerimiz bize bazen not bırakıyorlar. Biz de onları buradaki bir masamızda saklıyoruz. O da bu notu yazıp bırakmış. Tabi şehit olduğu haberini duyduktan sonra bu notu aklıma geldi. Hemen koyduğum yerden elime aldım, çok duygulandım. Cenaze törenine katıldık, cenaze evine onun için pide yaptırdık, gönderdik. Yine mevlit programında pide yaptırdık, gönderdik. Ama bizim dışımızda birçok insan hatta bazıları ismini bile vermek istemedi, bize ulaştı. Şehidimiz için pide yaptırdılar. Biz de burada hayrına ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Bu nottan insanlar çok etkilendi. İstanbul’dan bir ağabeyimiz telefonda benimle ağlayarak konuştu ve şehidimiz için pide yaptırıp, onun hayrına dağıtmak istediğini söyledi. Biz de şehidimiz için pide yapıp, hayrına dağıttık. Dağıtmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Mutlu Can Meşeci Bir gün şehit olursam cennete pide yollar mısın Bahtiyar abim