Şanlıurfa Siverek'te Atatürk Heykeline Çirkin Saldırı! Elindeki Tahra İle Heykeli Yıkmaya Çalıştı

TAKİP ET

Şanlıurfa Siverek'te bir seyyar satıcı olduğu öğrenilen Mehmet Malbora, eline aldığı tahra ile Atatürk'ün heykeline saldırmaya başladı.

Şanlıurfa Siverek’te bir seyyar satıcı olduğu öğrenilen Mehmet Malbora, eline aldığı tahra ile Atatürk’ün heykeline saldırmaya başladı.

Olay, Şanlıurfa Siverek ilçesinde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Resmi törenlerin yapıldığı yer olarak bilinen Hasan Çelebi Mahallesindeki Cumhuriyet Meydanında yapılan saldırıda Mehmet Malbora isimli bir seyyar satıcının elindeki tahra ile Atatürk büstüne saldırmaya çalıştığı bilgisi alındı.

ŞALVARLI VE SARIKLIYDI

Atatürk büstüne saldırmaya kalkan Mehmet Malbora’nın başında sarık ve ayağında şalvar olduğu görüldü. Atatürk’ün büstünün bulunduğu alana çıkarak elinde tuttuğu tahra ile heykele vurmaya başladı. 

POLİSE İHBAR ETTİLER

Elinde tuttuğu tahra ile Atatürk heykeline saldırmaya ve rastgele heykele vurarak zarar vermeye başlayan Malbora’nın ‘Dinimizde putperestliğe yer yok. Putperestliğe sahip çıkanlar Peygamberin soyundan mıdır?’ şeklinde bağırmaya başladığı da öğrenildi. Atatürk heykeline zarar vermek isteyen Malbora’yı görenler durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Bu sırada yaşanan olay Cumhuriyet Meydanının hemen yan tarafında bulunan Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından fark edilerek müdahale edildi. Yaşanan olayı gören görevliler hızla adamın yanına gelerek elinde tuttuğu tahrayı aldı ve Malbora’yı saldırmak istediği Atatürk heykeli üzerinden indirdi. Jandarma ekipleri saldırganı olay yerine gelen polis ekiplerine teslim etti. Gözaltına alınan saldırganın sorgusu yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

 

sivas siverek atatürk heykel saldırı saldırgan tahra