Sanal Bağımlılık Öfke Ve Şiddeti Tetikliyor

TAKİP ET

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 'Sanal bağımlılığa bağlı olarak gelişen kaygı bozukluğu, öfke ve şiddete yol açabilir.' diyerek vatandaşları uyardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), “Sanal bağımlılığa bağlı olarak gelişen kaygı bozukluğu, öfke ve şiddete yol açabilir.” diyerek vatandaşları uyardı.

İnternet, günümüzde insanlara oldukça geniş avantajlar sağlıyor. En başta da insanlar, istedikleri bilgi ve belgeye bulundukları yerden saniyeler içerisinde ulaşabiliyor. Özellikle sosyal medyayı kullanarak duygu ve düşüncelerini diğer insanlarla rahatlıkla paylaşabiliyor. Alışveriş ve daha birçok imkandan kolayca istifade edebiliyor. Ancak İnterneti kullanırken son derece bilinçli olmak gerekiyor. Çünkü bilinçsiz kullanılan internet, birçok rahatsızlığı tetikleyebiliyor. BTK tarafından yapılan açıklamaya göre kişinin, internet başında kendisini kontrol edememesi, zaman mefhumunun önemini tümüyle yitirmesi, internete giremediği zamanlarda anormal davranışlar sergilemesi, sosyal yaşamdan kopma ve içe dönüklüğün artması sanal bağımlılığın en büyük belirtileri.

Sosyal yaşamdan kopma ve içe dönük yaşantının artması aynı zamanda sanal bağımlıyı depresyona sürüklüyor.

BTK açıklamasına şöyle devam etti:

“İnternet, çocukların duygu durumlarında değişikliklere yol açabilir. Özellikle şiddet içerikli siteler, şiddeti ve yıkımı başarı olarak gösteren siteler, çocukların duygu durumlarında olumsuz değişimlere yol açabilmektedir. Özellikle sosyal medyada kendilerini olduğu gibi sergileyemeyen çocuklar, ilerleyen zamanda kimlik bunalımına düşmektedir. Sanal arkadaşlıklar ve ilişkiler, çocukları yalnızlığa iter. Stres, içe dönük yaşam ve depresyonla başa çıkmanın yolları ise olumlu düşünme, bilgisayar ve internet kullanımına sınırlama getirme, sosyal aktivitelerde bulunma, kitap okuma ve spor yapmaktır. Sanal bağımlılık, fiziksel rahatsızlıklara, uyku düzeninde bozukluğa, depresyona, madde bağımlılığına, kişilik bozukluğuna, cinsel yaşama istekte aşırı artış ve dikkat dağınıklığına yol açmaktadır.”

sanal bağımlılık BTK internet şiddet