Salgında en ölümcül gün! Turkuaz tablo güncellendi

TAKİP ET

Dünyayı kasup kavuran koronavirüs salgını ne yazık ki ülkemizde de etkisini devam ettiriyor. Ülkemizde salgının görüldüğü tarihten bu günlük olarak açıklanan koronavirüs tablosunda bugün en yüksek vefat sayısı kayıtlara geçti.

Dünyayı kasup kavuran koronavirüs salgını ne yazık ki ülkemizde de etkisini devam ettiriyor. Ülkemizde salgının görüldüğü tarihten bu günlük olarak açıklanan koronavirüs tablosunda bugün en yüksek vefat sayısı kayıtlara geçti. Son 24 saat içinde 240 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçerken bugünkü vaka sayısı ise 29.718 olarak açıklandı. İşte tüm detaylar...

Salgında En Ölümcül Gün

Tüm dünyaya yayılan ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınında bugün en ölümcül gün yaşandı. Bugün 240 kişinin virüse yenik düşerek hayatını kaybettiği açıklanırken ülkemizdeki toplam vefat sayısının 17.121'e çıktığı görüldü.


Toplam Vaka Sayısı Kaç Oldu?

Bugün kayıtlara geçen 29.718 yeni koronavirüs vakası olduğu ve ülkemizdeki toplam vaka sayısının 1.928.165'e yükseldiği açıklandı. 

 Toplam Test Sayısı 21 Milyonu Aştı

Öte yandan bugünkü turkuaz tabloda, yapılan günlük test sayısı 205.397 olarak açıklanırken ülkemizde şimdiye kadar yapılan toplam test sayısının 21.695.592'ye ulaştığı görüldü. Ağır hasta sayısı ise 5.960 olarak aktarıldı. 

İyileşen Hasta SayısYükseliyor

Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan kişi sayısına son 24 saat içinde 29.922 yeni kişi eklendi ve ülkemizdeki toplam iyileşen sayısı 1.691.113'e yükseldi.

Bakan Koca'dan Açıklama

Bugün tespit edilen 4.893 yeni hasta olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, günlük hasta sayısının bir süredir düşüşte olduğuna da dikkat çekti. Ayrıca bugün uzun bir aradan sonra günlük iyileşen sayısının yeni vaka sayısını geçtiğini de belirten Bakan Koca, aktif hasta sayısının uzun bir aradan sonra düşmüş olduğunu ekleyerek 'Sevdiklerimizi tedbirle koruyalım' ifadelerine yer verdi.

koronavirüs tablo vaka vefat 16 aralık