Sakın Kullanmayın! Her Yemeğin Vazgeçilmezi Ama Öyle Bir Zararı Var Ki…

TAKİP ET

Hemen hemen her yemekte tercih edilebilen ancak pirinç pilavlarında vazgeçilmez olan bulyonlar aslında tehlike saçıyor. İşte detaylar…

Hemen hemen her yemekte tercih edilebilen ancak pirinç pilavlarında vazgeçilmez olan bulyonlar aslında tehlike saçıyor. İşte detaylar…

Uzmanlar, pilavlar başta olmak üzere hemen hemen her yemeğin tadı olan bulyonlarla ilgili çok ciddi uyarılarda bulunuyor. Her evde tercih edilen ancak sağlığımızı tehdit eden bu ürünün Parkinson, Alzheimer, sara, obezite gibi pek çok hastalığa sebebiyet verebildiği belirtiliyor. Tüm bu sayılan hastalıklara yol açabildiği belirtilen tavuk ve et bulyonların sağlık açısından zararının içinde yer alan mono sodyum (MSG) olduğu belirtiliyor.

MONO SODYUM (MSG) NEDİR?

Et ve tavuk bulyonların içinde bulunan ve sağlık açısından tehlikeli olduğu belirtilen MSG, lezzet arttırıcı özelliği ile kullanılmaktadır. Bu madde halk arasında ‘Çin Tuzu’  olarak da bilinmektedir. Sağlıksız olan bu maddenin Parkinson, Alzheimer, sara, ve huntington gibi pek çok hastalığa yol açabildiği belirtiliyor. Öte yandan sağlığımız için oldukça tehlikeli olan bu maddenin yağ birikimi, göz retinasında tabaka hasarları, doyma mekanizması için bozukluk, büyü hormonuna baskı, pankreasta hasar, insülin de artış, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına da sebebiyet verdiği aktarılıyor.

‘SAKIN KULLANMAYIN’

Uzmanlar et ve tavuk bulyonlar için, ‘Sakın kullanmayın’ uyarılarında bulunuyor. Özellikle hamile bayanların bulyonlardan tamamen uzak durması gerektiği belirtilirken bulyonların içinde yer alan MSG maddesinin plasente bariyerinden geçerek bebeğin sağlığı açısından tehlike oluşturduğu belirtiliyor. 

 

Sağlık haberleri Tavuk bulyon Et bulyon Sağlığa zararları MSG MSG Nedir Çin tuzu Tavuk bulyon zararlı mı