Sahildeki aileye ateş açtı çocuğu öldürdü; 'Çok alkollüydüm, hatırlamıyorum' dedi

TAKİP ET

Adana'nın Karataş ilçesinde meydana gelen dehşet verici olayda, etrafa tabancayla ateş açan Hüsnü Şahbaz (44), sahilde ailesiyle vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç'ı boynundan vurarak öldürdü.

Gözaltına alınan Şahbaz, olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını söylerken, Aydın'ın annesi Zeynep Kılınç (39), "Oğlum ölünce benim ciğerim, yüreğim yandı. Allah onun da yüreğini yaksın. En ağır cezayı alsın" diyerek adalet talebinde bulundu.

29 Haziran tarihinde Karataş ilçesindeki sahilde saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, Zeynep Kılınç adlı kadın, eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle 18, 11 ve 9 yaşlarındaki üç oğluyla birlikte sahilde bulunan bir barakanın terasında yaşamaya başlamıştı. İddiaya göre, saat 02.00 sıralarında sahile gelen ve barakanın sahibi olduğu öne sürülen Hüsnü Şahbaz, Kılınç ailesine barakadan çıkmalarını söyledi. Bunun üzerine Zeynep Kılınç, çocuklarını alarak sahilde uyumaya karar verdi. İki saat sonra alkollü bir şekilde tekrar sahile gelen Şahbaz, önce etrafa rastgele ateş açtı, ardından da Kılınç ailesine doğru ateş etmeye başladı. Bu sırada Aydın Kılınç'ın boynuna isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Çığlıklar üzerine olaya tanık olan Zeynep Kılınç, yardım isteyerek Şahbaz'ın arabasıyla ağır yaralı oğlunu Karataş Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ne yazık ki, Aydın Kılınç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şahıs Şahbaz, gözaltına alındı ve ifadesinde, "Çok alkollüydüm. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Olayın nasıl gerçekleştiğini, ne zaman oraya gittiğimi hatırlamıyorum" dedi. Adli makamlara sevk edilen Şahbaz, tutuklandı. Aydın Kılınç'ın cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından Karataş'ta defnedildi.

Zeynep Kılınç, DHA'ya yaptığı açıklamada, yaşadığı acının etkisinden çıkamadığını ifade ederek, "Gece Hüsnü alkollü bir şekilde sahile geldi. Önce etrafa ateş açtı, sonra 'hepinizi tarayacağım' diyerek bize doğru ateş etti. Aydın'ın boynuna isabet eden kurşunu gördüm. Çocuğumu hastaneye yetiştirmek için çabaladık, ancak ne yazık ki orada hayatını kaybetti. Oğlum ölünce benim ciğerim, yüreğim yandı. Allah onun da yüreğini yaksın. En ağır cezayı alsın. Olaydan sonra 9 yaşındaki diğer oğlum da devlet koruması altına alındı. Kalacak bir yerim olmadığı için çocuğumu geri alamıyorum. Yardım bekliyorum" şeklinde konuştu. Aydın'ın ağabeyi Bahri Kılınç ise kardeşinin can verdiği anları unutamadığını ve katilin gereken cezayı almasını istediğini belirtti.

Adana cinayet ölüm haberi