Sağlıklı Diye Tükettiğiniz Bu Besinlerden Uzak Durun

TAKİP ET

Öyle besinler vardır ki markete gittiğimiz zaman sağlığa zararlı olabileceğine hiç ihtimal vermeden satın alırız. Ancak sağlıklı bir vücut için bu besinlerden kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. İşte o besinler...

Öyle besinler vardır ki markete gittiğimiz zaman sağlığa zararlı olabileceğine hiç ihtimal vermeden satın alırız. Ancak sağlıklı bir vücut için bu besinlerden kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. İşte o besinler...

Siyah Zeytin

Dünyanın neresini gezerseniz gezin tümüyle siyah renkte yetişmiş bir zeytin bulamazsınız. Marketlerden aldığımız siyah zeytinler ise gıda boyalı yeşil zeytinlerdir. Daha sağlıklı beslenebilmek için siyah zeytin yerine yeşil zeytin tüketmeyi tercih etmeliyiz.  

 

Konserve Balık

Konserve haline getirilerek satılan balık ürünleri çok sevilse de kısa sürede bozulabilen bu gıdaları tüketmemek gerekiyor.

 

Sporcu İçecekleri

Sıkı bir antrenman programınız yoksa sporcu içeceklerinden kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü bu tür içecekler içeriğinde yüksek oranda şeker barındırır. Ayrıca kalorisi çok yüksektir. Ağır spor yapmayacağınız halde sporcu içeceği içerseniz kaşık kaşık şeker yemiş gibi olursunuz. Yarım saatlik bir yürüyüşün ardından sporcu içeceği içerseniz yaktığınız kalorinin 2 – 3 katını vücudunuza geri yüklemiş olursunuz.

 

Yağsız Gıdalar

Yağsız, az yağlı veya yağı azaltılmış gıdaları sağlıklı diye hiç düşünmeden alırız. Ancak bu tür ürünler sağlığımız açısından dezavantajlara sahiptir. Bir üründeki yağ miktarını düşürmek için ürünün sodyum ve şeker oranı artırıldığı gibi koyu ve yağlı kıvamı sağlamak içinde ürünün içeriğine aşırı oranda koyulaştırıcı kimyasal maddeler ilave ediliyor.

Yağ tüketmekten asla korkmamalıyız. Sadece tükettiğimiz yağlara dikkat etmeliyiz. Katı ve trans yağları fazla miktarda tüketmemeli, zeytin yağı tüketmeye özen göstermeliyiz.

 

Üzüm

Üzüm, çok çabuk bozulabilen bir meyve türü olduğundan dolayı marketlerdeki raf ömrünü uzatabilmek için bir takım kimyasal işlemlerden geçiriliyor. Üzümü sağlıklı bir şekilde tüketmek istiyorsanız dalından koparıldıktan sonra kısa süre içerisinde yemelisiniz.

 

Mısır Gevreği

Mısır gevreklerini sağlıklı bir besin diye tüketsek de mısır gevrekleri sandığımız gibi sağlıklı ürünler değildir. İçeriğindeki mısır unundan dolayı tüm vitamin değerlerini yitiren mısır gevreği, kilo almanıza da yol açar.

Jöleli Şekerler ve Sakızlı Ürünler

Jöleli şekerler ve sakızlı ürünlerin içeriğinde yüksek oranda kimyasal maddeler vardır. Bu nedenle sağlığa çok zararlıdırlar. Ayrıca bu tür ürünler elde edilirken jelatin, sentetik aroma ve renklendirici kullanıldığını unutmamalıyız.  

 

Renkli Drajeler

Bu ürünlerin üretimi esnasında renklendirici kullanıldığı gibi yoğun kimyasal madde de kullanılmaktadır. Lezzet olarak damağa hitap etseler de sağlığa zararlı olan bu renkli drajeleri tüketmemek gerekiyor.

 

sağlıklı beslenme siyah zeytin mısır gevreği konserve balık sporcu içeceği yağsız gıdalar üzüm sağlık haberleri son dakika haber