Sağlıklı bir cilt için: Cildinize doğal olarak iyi bakmanın 8 yolu

TAKİP ET

Hem zahmetsiz hemde para harcamadan cildinizi gençleştirebilir ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Nasıl mı? haberimizde

 

1.  Uyurken ipek veya saten yastık kılıfı  kullanın.

      Özellikle yan yatarken yüzünüzü yastığınıza bastırarak cildiniz ve kumaş arasında sürtünme yaratabilirsiniz. Bu, uyku süresi boyunca kırışıklıklara zemin hazırlar.

       Ancak ipek bir yastık kılıfı kullanırsanız, bu cildinizin kaymasına izin vererek kırışıklık yaratma ihtimalini en aza indirir.  
 

2. Su tüketiminizi arttırın.

     İçme suyu cildi doğrudan nemlendirmez ancak tüm vücut sistemlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

     Karaciğere toksinlerin vücuttan atılmasında yardımcı olur, şişkinliği azaltır, böbrek fonksiyonuna yardımcı olur ve hatta sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarının iyileşmesinde yardımcı olabilir.

3. Şekerden vazgeçin.

      Çok fazla şeker insülin düzeyinde dalgalanmaya ve iltihaplanmaya neden olabilir.


4. Yüzünüze dokunmayın

      Sivilceleri sıkmak geçici bir çözüm olsa da , cilde çok daha kalıcı bir hasar yaratabilirsiniz. İlk olarak,   yüze dokunmaktan ve yağ ve bakterileri akneye doğru itmekten vazgeçmelisiniz.

      İkinci olarak, yüze dokunma ve sivilceyi sıkma gibi hareketler, iltihap sonrası hiperpigmentasyon adı verilen bir yara veya kahverengi bir nokta ile sonuçlanabilir.  
 

5. Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak yıkayın.

       Eski makyaj artıklarının yanı sıra, elbette makyaj fırçalarımızda bakteri, yağ, toz ve ter birikir. Düzenli olarak temizlenmezse, her makyaj uygulaması sırasında tüm gereksiz çöpler yüzünüze bulaşır. Bu iltihaplanmaya, gözeneklerin tıkanmasına ve akneye neden olabilir. Makyaj fırçalarınızı haftalık olarak temizlemek en iyisidir.

      Artan kortizol seviyeleri, cildin nemi tutma yeteneğini azaltarak ve aşırı yağ üretimini teşvik ederek cilt sağlığınızı kaybetmemize neden olabilir.

Yüksek kortizol seviyeleri;

kuruluk ve donuk bir görünüme neden olarak cildinizin nem seviyesini azaltır,

erken kırışıklık ve çizgi gelişimine sebep olabilir

kızarıklık, iltihap, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına neden olabilir.  

 6. Egzersiz yapmayı unutmayın.

 

Hepimiz egzersizin tüm vücudumuz için harika olduğunu biliyoruz, ancak aynı zamanda   cilt için de bazı faydaları   vardır.
      Hareket ettiğimizde, tüm hücrelerimize oksijen ve besin taşıyan kan dolar. Bu sadece anında bir parlaklık ve sağlık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildimizin kendini daha hızlı onarmasına da yardımcı olur.   

      Egzersiz yapmanın başka bir faydası  da  stresi azaltmaya ve böylelikle  kortizol düzeyini de azaltmaya yardımcı olmasıdır.

 

 7. Sigara dumanı ile temas halinde olmaktan kaçının.


  Sigara dumanındaki zararlı kimyasallar, ciltteki kolajen ve elastinin parçalanmasına sebep olabilir.

        Aynı zamanda cildin çok ihtiyaç duyduğu oksijen, vitamin ve besin maddelerini götüren kan damarlarını daraltır.

       Zamanla bu, erken yaşlanma, dehidrasyon, koyu halkalar ve genel olarak donuk görünümlü bir cilde yol açar. Çalışmalar ayrıca sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre daha yavaş iyileştiğini göstermektedir. Bu, sivilce ve yaraların  iyileşmesinin daha uzun sürebileceği anlamına gelir ve  iltihap sonrası hiperpigmentasyona yol açabilir.

 

 8. Uykunuza dikkat edin.

      Vücudumuz uyurken hücreleri iyileştirir ve yeniler. Uyku, cildin inceltilmesinden ve çatlaklardan sorumlu olan stres hormonu kortizolünü azaltır .  Ayrıca ince çizgiler, kırışıklıklar ve cilt kanseri ile savaşmak için bir antioksidan görevi gören uyku  melatonin hormonunu da arttırır .
       Aynı zamanda uyurken  yüzümüzü dolgun ve kırışıksız tutmaya yardımcı olan  kolajen de üretiyoruz.

Kaynak : Wasquare


Doğal yollar ile cildizizi sağlıklı tutun

sağlıklı cilt cilt bakımı cilt bakımı için doğal yöntemler