Sağlık Skandalı! Sahte Doktor Hayatlarını Kararttı: 21 Kişiye AIDS Bulaştırmış!

TAKİP ET

Hindistan'da kendisini doktor olarak tanıtan bir şahsın hastalar üzerinde kullandığı aynı şırınga nedeniyle tam 21 kişiye AIDS hastalığı bulaştığı öğrenildi.

Hindistan’da kendisini doktor olarak tanıtan bir şahsın hastalar üzerinde kullandığı aynı şırınga nedeniyle tam 21 kişiye AIDS hastalığı bulaştığı öğrenildi.

Hindistan sahte doktor skandalıyla çalkalanıyor. Alınan bilgilere göre, kendisini doktor olarak tanıtan ve aynı şırıngayla yaptığı iğne sonucunda tam 21 kişiye IDS hastalığı bulaştırarak hayatlarını karartan sahte doktor skandalı ile ilgili Hindistan Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili detaylı soruşturma başlattı.

21 KİŞİYE AIDS BULAŞTIRDI

Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Hindistan’ın Bangarmau şehrinde artan ve halkı telaşlandıran AIDS vakasında kendisini doktor olarak tanıtan Rajendra Yadav isimli şahsın hastalarına aynı şırınga ile yaptığı iğne sonucunda virüsün ortaya çıktığı ve bu iğne sonucunda 21 kişiye AIDS virüsü bulaştırdığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan durum sonrasında Hindistan polisinin de olayla ilgili derin bir soruşturma başlattığı öğrenildi. Olay ortaya çıkınca ortadan kaybolan ve kaçtığı belirlenen sahte doktor Yadav’ın her yerde arandığı öğrenildi.

HERKESE AYNI ŞIRINGAYLA İĞNE YAPMIŞ

Kendisini sahte doktor olarak tanıtan Yadav isimli şahsın köy köy gezerek muayene ettiği hastalara aynı şırınga ile iğne yaptığı belirlendi. Sahte doktorun aynı şırıngayla iğne yaptığı toplamda 21 kişinin AIDS hastalığına yakalandığı tespit edildi. Öte yandan Hindistan Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalarda, ülkede doktor açığı yaşandığı ve ülkede sahte doktor vakalarına çok aşırı şekilde rastlandığı belirlendi.

 

Sağlık haberleri Dünya Hindistan Sahte doktor AIDS AIDS Nedir AIDS Virüsü