Sağlık Çalışanları Acil Göreve Çağırıldı! Rize'de Yurtta Kalan Çok Sayıda Öğrenci Zehirlenerek Hastaneye kaldırıldı

TAKİP ET

Rize'de yurtta kalan öğrenciler zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgilere göre, Rize Üniversite Kampüsü yemekhanesi ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olan yurtta kalan çok sayıda öğrencinin yedikleri akşam yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Rize’de yurtta kalan öğrenciler zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgilere göre, Rize Üniversite Kampüsü yemekhanesi ve Kredi Yurtlar Kurumu’na ait olan yurtta kalan çok sayıda öğrencinin yedikleri akşam yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Olay, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsü ve Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olan kız ve erkek öğrenci yurdunda meydana geldi. Öğrencilerin yedikleri akşam yemeğinin ardından mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Çağırılan ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaklaşık 46 öğrenciye müdahale edildiği öğrenilirken arkadan çok sayıda öğrencinin de aynı şikayetlerle hastaneye başvurduğu öğrenildi. 

190’A YAKIN ÖĞRENCİ HASTANEYE BAŞVURDU

Zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuru yapan öğrenci sayısının 190’ı aştığı öğrenilirken öğrencilerin hepsinin mide bulantısı, baş dönmesi ve ishal şeklinde şikayetlerle başvuru yaptığı öğrenildi. Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan öğrenciler için sağlık görevlilerinin hastaneye çağırıldığı öğrenildi. Öğrencilerin genel olarak sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken hastanede ‘Acil’ koduyla görev çağrısı yapıldı. Üniversite Rektörlüğünden yapılan açıklamada, öğrencilerin yedikleri akşam yemeğinden zehirlenmiş olabilecekleri şüphesinin değerlendirildiği ve yaşanan sağlık sorunu hakkında araştırmaların devam ettiğini belirtti. Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın rahatsızlanan öğrencileri Acil serviste ziyaret ettiği ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

 

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversites Yurt Zehirlenen öğrenciler Üniversite