Sağlık Bakanlığı, 'Zika Virüsü' İle İlgili Tartışmalara Yanıt Verdi

TAKİP ET

'Zika Virüsü' ile ilgili yapılan tartışmalara yanıt veren Sağlık Bakanlığı, Kocaeli ilinde 'zika virüsü rahatsızlığı' ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığını ve bu hususla ilgili herhangi bir vaka bildirimi olmadığını söyledi.

‘Zika Virüsü’ ile ilgili yapılan tartışmalara yanıt veren Sağlık Bakanlığı, Kocaeli ilinde ‘zika virüsü rahatsızlığı’ ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığını ve bu hususla ilgili herhangi bir vaka bildirimi olmadığını söyledi.  

‘Kocaeli’de sivrisinek alarmı’ şeklinde başlıkla basında yer alan haberlere değinilen Sağlık Bakanlığı açıklamasında, “Kocaeli’de zika virüsü ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı. Tarafımıza ulaşan herhangi bir vaka bildirimi de bulunmamaktadır. ‘Aedes aegypti ve Aedes albopictus’ türlerinin zika virüsü rahatsızlığına vektörlük ettiği bilinmekle beraber bu türlerlerin varlığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.” denildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Zika virüsü rahatsızlığı ile alakalı dünyadaki gelişmeler, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Ayrıca bütün illerimizdeki belediyeler, sivrisinekler ile mücadele çalışmalarını aksatmadan yürütmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’de bu kapsamda gerekli çalışmaları yapmaktadır. İl Sağlık Müdürlüklerine iletilen talepler ise dikkate alınarak ilgili belediyelere iletilmektedir.”   

zika virüsü Kocaeli sivrisinek Sağlık Bakanlığı