Sağlık Bakanlığı Uyardı: O Haptan Uzak Durun

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile 'Meksika biber hapı' isimli ürün hakkında vatandaşları uyardı.

Sağlık Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile ‘Meksika biber hapı’ isimli ürün hakkında vatandaşları uyardı. Bu ve benzeri ürünlerin, Sağlık Bakanlığından onaylı olmadığına değinilen açıklamada ilaç izlenimi yaratılarak piyasada satışa sunulan bu ürünlerden vatandaşların uzak durması istendi.

Vatandaşların zayıflamak için kullandığı, ölüme dahi yol açabilen ‘Meksika Biber Hapının’ internet üzerinden satışının halen sürdüğüne dair haberler çıkması üzerine Sağlık Bakanlığı, bu hap ile ilgili bir açıklama yaparak vatandaşları uyarma gereği gördü.

Kilo vermede etkili olduğu ileri sürülerek internet siteleri ve sosyal medya palatformlarında zayıflama ilacı olarak satılan Meksika biber hapının hiçbir ilaç özelliği bulunmamaktadır. Meksika biber hapı, ‘Biber Hapı’ ya da ‘Pepper Time’ gibi adlarla da piyasada satıldığından dolayı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı ve bu tür hapların hiçbirisine itibar etmemelidir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından bugüne kadar bu tür ürünleri sattığı tespit edilen 423 internet sitesi hakkında Erişim Sağlayıcıları Birliğine gerekli bildirimler yapılarak vatandaşlarımızın sağlığı korunmuştur. Bu tür ürünlerin açıklama kısmında gerçekleştirilen incelemeler neticesinde ilaç etken maddesi olan ‘Sibutramin’ ibaresinin yer almadığı da tespit edilmiştir.

Sakın İçmeyin

Meksika biber hapı ve söz konusu diğer ürünler ile ilgili gerekli analizlerin gerçekleştirilmesi için sipariş verileceği ve gerekli analizlerin yapılmasının ardından etken maddeye rastlanması halinde adili ve idari soruşturma başlatılması için gerekli başvuruların yapılacağı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, bu tür ürünlerle mücadelesini sürdürerek vatandaşlarının sağlığını korumaya devam edecektir.

Sağlık Bakanlığı Meksika biber hapı zayıflama