Sağlık Bakanı 5 ili açıkça uyardı! Vaka sayıları tırmanışta

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan son verileri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının tırmanışta olduğu 5 ili açıkça uyardı.

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan son verileri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının tırmanışta olduğu 5 ili açıkça uyardı. Son günlerde toplu taşıma araçlarında yolcular arasında sosyal mesafe kuralının sıfıra indiğini gösteren haberlerin medyada yer aldığına değinen Bakan Koca, vaka sayısının artışta olduğu 5 ili açıklayarak uyarıda bulundu.

2 Temmuz 2020 Ülkemizdeki Son Durum

Sağlık Bakanlığı 2 Temmuz 2020 koronavirüs tablosu açıklandı. Tabloya göre, son 24 saatte maalesef 17 vatandaşımız daha virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Yapılan 49.714 test sonucunda 1.186 yeni vakaya rastlandı. Açıklanan son rakamlarla birlikte ülkemizde virüs sebebiyle hayatını kaybeden toplam hasta sayısı 5.167’ye ulaştı. Toplam vaka sayısı ise 202.284’e yükseldi.

Sağlık Bakanı’ndan Uyarı

Sağlık Bakanlığı’nın güncel verilerini sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tablosu üzerinde değerlendirmelerde bulunurken son dönemde toplu taşıma araçlarında yolcular arasındaki sosyal mesafe kuralının sıfıra indiğini söyleyerek, medyada toplum sağlığı için risk yansıtan görüntülerin arttığına dikkat çekti.


5 Kenti Açıkça Uyardı

Bakan Koca açıklamasında, Burdur ve Gümüşhane’de 2 gündür yeni vaka olmadığını belirtirken en çok koronavirüs vakası olan 5 kenti sıraladı. İstanbul, Gaziantep, Konya, Ankara ve Bursa’da vaka sayılarının tırmanışta olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı, toplu taşımalardaki yolcular arasındaki sosyal mesafeye dikkat çekerek toplum sağlığı için risk oluşturan bu durumların oyaşanmaması gerektiğini ifade etti.

 

fahrettin koca vaka istanbul ankara bursa konya gaziantep