Saçın Uzamasını Hızlandırıp Dökülmesini Önlemek İçin Yumurta Kullanmanın En İyi 5 Yolu

TAKİP ET

Yumurta saç büyümesine yardımcı olan hayati vitamin ve mineralleri barındırır. Zor uzayan saçlarınız varsa veya aşırı saç dökülmesi yaşıyorsanız, hergün yumurta yemeyi ihmal etmeyin. Saçı içten beslemenin yanı sıra yumurta ile dışarıdan da besleyebilirsiniz. Protein açısından zengin yumurta akı, mükemmel bir saç güçlendiricidir.

Hasarlı saçları tamir etmede bile yardımcı olur. Yumurta sarısında ki protein kuru saçlar için mükemmel bir nemlendiricidir. Yumurta sarısı, kuru saçlara bakım yapmak için daha uygun, yumurta akı ise yağlı saçlar için en uygun olanıdır. Bununla birlikte, normal saçlarınız varsa, saç bakımı için hem sarısı hem de beyazı kullanabilirsiniz.
İşte Saç Büyümesini Sağlayan ve Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Yumurta Kullanmanın En İyi Yolları:

1. Zeytin Yağı ile Yumurta

Zeytinyağı saç dostu besinler açısından oldukça zengindir. Ham yumurta ile birleştiğinde, saç dökülmesini engellemeye ve saçların büyümesini iyileştirmeye yardımcı olan harika bir saç maskesi elde edersiniz. Çiğ bir yumurtayı çırpın ve yeterli zeytinyağını ekleyerek saçınızı ve saç derinizi kaplayan bir karışım elde edin. . Yumurta ve zeytinyağı karışımını derinize ve saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Soğuk su ile durulayın. Saçlarınızı hafif şampuanla yıkayın.

2. Üzüm Çekirdeği Yağı ve Lavanta Yağı ile Yumurta

Üzüm çekirdeği yağı saç büyümesinde yardımcı olan E vitamini açısından zengindir. Lavanta yağı dolaşımını teşvik ve saç büyümesini artırmak için bilinir. Saç büyümesini hızlandırarak, saç dökülmesiyle mücadele için, saçınıza bir yumurta, üzüm çekirdeği yağı ve lavanta yağı karışımı uygulayın. Yumurta çırpın ve dört yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve iki damla lavanta yağı ekleyin. Malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı saçınıza ve saç diplerine uygulayın. Durulayın ve 30 dakika sonra şampuanlayın.

3. Bal ve Limonlu Yumurta

Güçlü ve sağlıklı saçlar elde etmek için, yumurtayı bal ve limonla karıştırıp hazırlanan bir saç maskesi elde edin. Bir yumurtanın beyazını iki yumurta sarısı ile karıştırın ve biraz köpüklü hale getirin. Limon suyu ve biraz bal ekleyip iyice karıştırın. Karışımı saça uygulayın ve yarım saat bekletin. Soğuk su ile durulayın ve saçları hafif şampuanla yıkayın.

4. Avokado ile Yumurta

Avokado, saç büyümesinde yardımcı olduğu bilinen uçucu yağlar bakımından zengindir. Bir yumurta ve avokado saç derisini beslemeye ve saçı şekillendirmeye yardımcı olur, böylelikle saç dökülmesini de giderir. Yarım avokadoyu ezip çırptığınız yumurta ile karıştırın. Hindistan cevizi yağı ve bal da ekleyerek tüm malzemeliyi iyice karıştırın. Karışımı saça uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra durulayın.

5. Yoğurt ve Yumurta

Saç köklerini güçlendirmek ve saç dökülmesini azaltmak için saçınıza bir miktar yoğurt ve yumurta karışımı uygulayın. Yoğurt, saç derisine fayda sağlayan protein ve besinler içerir. Ayrıca kuru saçlar için saç derisini nemlendirmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Bir yumurtayı çırpın ve iki çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Karışımı kafa derisine ve saçınıza uygulayın. Karışım saçınıza en az 20 dakika boyunca dursun daha sonra suyla durulayın. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

hızlı saç uzatma erkek 1 haftada saç uzatma yöntemleri 1 haftada 20 cm saç uzatma saç uzatma yöntemleri evde hızlı saç uzatma maskeleri saç uzamasına ne iyi gelir saç uzatan şampuan saç uzatma yöntemleri kadınlar kulübü