Saç yeme hastalığı olanlar dikkat! Rusya'da ki kadının midesinden saç kütlesi çıktı

TAKİP ET

Rusya'da saç yeme hastalığından ameliyat olan 30 yaşındaki kadının midesinden çıkan saç kütlesi görenleri hayrete düşürdü.

Rusya’da saç yeme hastalığından ameliyat olan 30 yaşındaki kadının midesinden çıkan saç kütlesi görenleri hayrete düşürdü. Yaklaşık 10 yıl boyunca saçlarını yiyen kadının midesinden koca bir saç kütlesi çıkarıldı.

Ameliyatı yapan doktordan açıklama geldi

30 yaşındaki kadının saç yeme hastalığı yüzünden, Rusya’nın başkenti olan Moskova’da bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyatı gerçekleştiren doktor Nikolay Matveev ameliyat sonrası konuyla ilgili şunları söyledi; "Saç yeme hastalığına 10 yıl önce yakalanan hastanın bu süre zarfında midesinde keçe şeklinde büyük bir saç kütlesi oluşmuş. Ameliyat endoskopi ve cerrahi operasyonla gerçekleşirken kütle farklı bölgelerden açılan deliklerden çıkarıldı. Kütle haline gelen saçların uzunluğu 20 santimetreyi geçerken çapı 15 santimetreyi bulmuş. "

Başhekim uyardı! Saç yeme hastalığı ölümle sonuçlanabilir

İsminin açıklanmasını istemeyen 30 yaşındaki kadın, saç yeme hastalığına üniversite zamanından yaşadığı yoğun stresten kaynaklı yakalandığını belirtti. Ameliyatın gerçekleştiği hastanenin başhekimi olan Boris Belozerov, halk dilinde saç yeme diye bilinen trakifoji rahatsızlığı olanları uyardı. "Saçlar keratinden oluştuğu için midede öğütülemiyor. Bu nedenle zamanla kütle haline gelip insanı ölüme götürebiliyor. Bu nedenle hastalığa zamanda müdahale edilmesi gerekir."

Ameliyat başarıyla tamamlandı

10 yıldır saç yeme hastalığı yüzünden ameliyat olmak zorunda kalan kadının, zorlu bir ameliyat geçirdiği ancak sağlık durumunun gayet iyi olduğu hastanenin başhekimi Boris Belozerov tarafından açıklandı. Kısa zaman içerisinde taburcu olacağını da belirtti.

rusya saç yeme hastalığı saç kütlesi