Saç Dökülmesini Durdurmanın 5 Yolu

TAKİP ET

Günümüzde dünya genelinde, çoğu insan saç dökülmesi probleminden muzdariptir. Çok fazla saç dökülmesi endişe nedenidir ve saç dökülme problemini tamamen ortadan kaldırmak için özen gösterilmelidir.

Çok fazla saç dökülmesi, stres, hormonal sorunlar, yanlış saç bakımı veya bazı hastalıklardan kaynaklanan saç dökülmesinden kaynaklanabilir. Saçların tamamen dökülmesini nasıl durduracağınızı bilmeniz çok önemlidir. Saçınızın büyük ölçüde dökülmesini engelleyebilmeniz için takip edebileceğiniz çeşitli yollar vardır.

Saçlarınızı temiz tutun

Saç dökülmesini durdurmak için yapmanız gereken en önemli şey saçlarınızı temiz tutmaktır. Saçlarımız her dışarı çıktığımızda çok miktarda kir, toz, bakteri ve mikrop biriktirir, bu nedenle saçlarımızın temiz ve sağlıklı hale gelmesi için saçlarımızın iyi ve hafif bir gelmesi için bitkisel şampuanla yıkanması önemlidir. Saçlarınızı düzenli olarak yıkarsanız, dökülmenin büyük ölçüde azaldığını görürsünüz. Saçları temiz olması ve bakterilerden arındırmak için haftada üç kez saçınızı yıkamanız en iyisidir. Saçları zararlı kimyasal esaslı şampuanlarla yıkamayın, aksi halde saç dökülmesine neden olabilir. Saçı yıkamak ve temiz tutmak saç dökülmesini büyük ölçüde azaltacaktır.

Doğru şampuanı seçin

Saç dökülmesini tamamen çözmek için doğru şampuan türünü seçmeniz çok önemlidir. Silikon, paraben ve sülfat içermeyen şampuanlar kullanmanız ve ayrıca saçınızın kırılmasını ve saç dökülmesine neden olacak şekilde kimyasal bazlı şampuanlardan kaçınmanız önemlidir. Bitkisel şampuanları saçlara zarar vermemesi ve saçı yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı tutması nedeniyle kullanmak en iyisidir.

Egzersiz yapın

Saç dökülmesini durdurmak için yapmanız gereken bir diğer uyulması gereken kural düzenli olarak egzersiz yapmaktır. Çoğunlukla, çok fazla baskı ve stres nedeniyle saç dökülmesinin meydana gelir. Bu nedenle düzenli egzersiz stresle mücadele etmenize yardımcı olacağı gibi ayrıca sağlıklı kalmanızı sağlar. Jogging, sabah yürüyüşleri veya yoga gibi düzenli egzersizler, stresinizi büyük ölçüde azaltır ve bu da sağlıklı kalmanızı sağlar ve saç dökülmesini azaltır. En iyi sonuçları almak için fiziksel egzersizler için sabahları her gün yarım saat ayırın.

Yeterli beslenin

Çoğunlukla sağlıksız beslenme ve ya yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle saç dökülmesinin meydana geldiği görülmektedir. Saç dökülmesi problemini durdurmak için sağlıklı bir diyet uygulamanız önemlidir. Vitamin A, B kompleksi, C Vitamini, E Vitamini, demir, çinko, proteinler ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan ve sağlıklı kalmanızı sağlayan ve saçların tamamen dökülmesini engelleyen yiyecekler olmalıdır. Diyetinizdeki bütün tahıllar, havuçlar, kahverengi pirinç, yeşil yapraklı sebzeler, tatlı patatesler, bol bol meyve, yumurta ve az yağlı yoğurt gibi yiyecekler sağlıklı kalmanızı ve saçınızın dökülmesini engeller.

Doğru tarağı kullanın

Saç dökülme probleminiz varsa, taraklarınızı kontrol etmelisiniz, çünkü doğru tarak saçların dökülme problemini büyük ölçüde azaltabilir. Saç dökülme sorunları yaşıyorsanız, o zaman ahşap tarak kullanmadan kaliteli bir tahta diş tarağı kullanın. Ayrıca kırılma ve saç dökülmesini azaltacak yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz. Saçınızı asla ıslakken taramayın, çünkü bu büyük oranla kırılmasına sebep olabilir. Saç fırçalarınızı ve taraklarınızı temiz tutun, böylece tararken saçlarınızda herhangi bir toz birikmez. Her zaman nazikçe davranın.

 

saç dökülmesini durdurmak erkek saç dökülmesine ne iyi gelir saç dökülmesini durduran iğne saç dökülmesine evde çözüm saç dökülmesini durdurmak için ne yapmalı erkeklerde saç dökülmesini durdurma erkek tipi saç dökülmesine ke