Sabahları 1 Bardak İçseniz Bile Yetiyormuş

TAKİP ET

Hayatımızda olumlu değişiklikler yapmak istiyorsanız Öncelikle Yaşam tarzını ve beslenme düzeninizi değiştirmenizde yararlar. Hayatınızı değiştirecek önemli ipuçları...

Güne bir bardak limonlu su ile başlayın

Her Sabah uyanır uyanmaz bir bardak limonlu suyu ya da bir tutam acı biber ile ılık su içmeyi alışkanlık haline getirin. Kahvaltıya başlamadan önce bu hiç öyle uygularsanız metabolizmanız daha hızlı çalışır. Limon bol miktarda C vitamini içerir Bu da mikrobik bağışıklığınızı arttırır, Kırmızıbiberde metabolizmanızı hızlandırır. 

Masanıza bir şişe su koyun

Birçok insan gün içinde ne kadar su kaldığını farkına bile varmaz. Eğer sağlıklı bir yaşam tarzı benimle benimsediyseniz listenizdeki ilk şey daha fazla su içmek olmalıdır.

Diş ipi kullanın

Diş sağlığı doğrudan vücut sağlığı ile ilgilidir. Bu nedenle sadece diş fırçası kullanmak yerine diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.

Her yemekten sonra bir elma yiyin

Işlerinizi Her yemekten sonra fırçalamanız önerilir. Ancak her zaman her Ondan sonra Diş fırçalamak mümkün olmaz. Basit bir çözüm olarak elma yiyebilirsiniz. Elma dişlerinizde sıkışan herhangi bir yiyeceği temizler ve kan dolaşımına iyi gelir.

Hafif atıştırmalıkları yanınızda taşıyın

Açlığınızı bastırmak için sağlıksız yiyecekler tercih etmek yerine salata gibi ara öğünleri tüketmeyi deneyin. Aynı zamanda gün içerisinde meyve yada gevrek tarzı bir şeyler tüketebilirsiniz.

Her gün okuyun

Okuma mutlaka alışkanlık haline getirmeniz gereken bir durumdur. Çünkü okudukça hafızanız ve mantıklı düşünceniz gelişir aynı zamanda hayal gücünüze de katkı sağlar. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda düzenli okumanın alzaymır hastalığını da yavaşlattığı kanıtlanmıştır. 

Yüzünüzü papatya kaynağından yapılmış buz küpleriyle silin

Ya bir faydalı sabah alışkanlığı ise yüzünüzü papatya kaynağından yapılmış buz küpleri ile silmek. Cildiniz bu işlemin ardından yumuşayacaktır.

Her gün kontrastlı bir duş alın

Bu prosedürü her gün uygulamanız bile sağlığınız için büyük yarar sağlar. Kontrast Uçları sayesinde sinir sistemi ve kan damarları güçlenecektir.

Fındık yiyin

Fındığın içerisinde bulunan yağ asitleri ve Omega 3 kardiyovasküler sistemi saç ve tırnakları güçlendirir.

 

limonlu su limonlu suyun faydaları her gün limonlu su ılık limonlu su