Rüyasında Gördüğü Yardım Çığlığına El Uzattı: Ölene Kadar Bakacağım

TAKİP ET

Bolu'da bir kadın rüyasında gelmesinden yanaydım isterken gördüm uzaktan akrabası evini açtı, Engelli ve alzaymır hastası olan alanı 7 yıldan beri çocuk gibi bakıyor.

Bolu Sağlık Mahallesi Şehit Ramazan gel Sokak üzerinde eşi ve çocukları ile birlikte yaşayan 7 yıl önce  uzaktan akrabası olan 67 yaşındaki Sezai Çetinkaya’yı rüyasında gördü. Akrabası rüyasında genç kadına ‘Beni dövdüler, gel al beni’ diyordu. Saltan, uyanınca durumu eşine anlattı ve akrabasını merak ederek gelini ile birlikte eve gitti. Hacer Saltan, yaşlı adamın yüzünde morluklar olduğunu görünce 2 gün kendisinin yanında kalmasını istedi. Ailede kabul edince Çetinkaya Saltan ailesiyle birlikte arabaya bindi ve yolda kendisine gelinleri tarafından şiddet uygulandığını söyledi. 

EŞİ VE ÇOCUKLARI BAKMAK İSTEMEYİNCE MAHKEME VASİ OLARAK ATADI

Kadın gördüğü rüyadan da etkilenerek 95 yaşındaki yüzde 95 engelli ve alzaymır hastası Sezai Çetinkaya ömür boyu bakmaya karar verdi ve mahkemeye vasi davası açtı. Mahkemede eşi ve çocukları tarafından bak Olmak İster veya yaşlı adamın vasisi olarak Hacer Saltan’ı atadı. Hacer Saltan, 7 yıldan beri Sezai Çetinkaya’nın bütün ihtiyaçlarını karşıladığını ve kendi çocukları gibi baktığını belirterek, "7 yıl önce amca benim rüyama girdi. ‘Beni dövdüler gelin alın’ diye. Rüyam doğru mu değil mi diye gittim. Evlerine girdiğimde yüzündeki morlukları gördüm. Dedeyi, sen benim yanımda 1-2 gün kal diyerek aldım. Arabaya binince ‘beni dövdüler, bir daha beni oraya götürme’ dedi. Eşine, çocuklarına gittim. Kızları, ‘biz bakmayız, bize b abalık mı yaptı?’ dedi. Hanımı, ‘ben bakmam. Ölüsüne de dirisine de gitmem’ dedi. Biz de kanuni yollardan alalım dedik. Mahkemeye başvurduk. Mahkeme jandarma aracılığıyla aileyi tek tek ziyaret etti. Karısı, kızları, kardeşleri bakmam dedi. Mahkeme de huzur evine vermek istedi. Hakime, huzur evine gitmek istemediğini, benim yanımda kalmak istediğini söyledi. Hakim de, ‘siz bakar mısınız?’ diye sordu. Ben de, ‘ölene kadar bakarım’ dedim. Allah rızası için evime aldım, 7 yıldan beri bakıyorum" dedi.

"EVLATLARI, PARASI OLMADIĞI İÇİN BAKMADILAR"

Saltan, Sezai Çetinkaya’ya hiç bir beklentisi olmadan ömür boyu bakacağını belirterek, "Ben onu malı mülkü, parası için getirmedim. Evlatları da parası olmadığı için bakmadılar. Ben bu dedeye yaptıklarımı babama yapmadım. Bebek gibi bakıyorum evde. Tıraşını, banyosunu, her ihtiyacını görüyorum. Benim 2 tane çocuğum var. Bir tane de dedeyle 3 oldu"” diye konuştu.

bolu hasta yaşlı