Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'den Şok İddia: Suriye'de Teröristler ABD Vatandaşlarını İdam Ediyor

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Putin'in yaptığı açıklama ile yer yerinden oynayacak. Putin yaptığı açıklamada, "Teröristler Fırat nehrinin güneyinde çok sayıda ABD vatandaşını Suriye'de gözaltına aldı" ifadelerini kullandı.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin dünyada yeri yerinden oynatacak bir açıklama yaptı. Putin ırat Nehri'nin güneyinde IŞİD militanlarının yaklaşık 700 kişiyi rehin aldığını ve her gün 10 kişinin idam edilmesi sözü veren ültimatom yayınladığını açıkladı. Rusya devlet başkanı Putin Ayrıca ABD ve ABD’nin desteklediği Güçler tarafından kontrol edilen bölgede terör örgütünün varlığını her geçen gün güçlendirdiğini söyledi. Putin DEAŞ’lı teröristlerin bölgede esir aldıkları insanları idam etmeye başladığını belirterek, “Teröristler Fırat'ın güneyinde ABD ve Avrupa vatandaşlarını esir aldı. Toplam 700 kişiyi esir aldılar ve 10 kişiyi idam ettiler. Herkes sessiz, sanki hiçbir şey olmamış gibi bir sessizlik var.”  ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İDLİB'DE BAŞARILI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin açıklamasının devamında, “Soçi mutabakatı çerçevesinde İdlib’deki süreç henüz tamamlanmadı.  Ancak Türk ortaklarımızın sorumluluklarını yerine getirdiğini görüyoruz. Hatta bölgeye askeri bir hastane bile kurdular. Türkiye terörizmle sert ve etkin bir şekilde mücadele ediyor.”  diye konuştu.

 

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin DEAŞ IŞİD son dakika fırat abd terörist abd askerleri haberler flaş haberler