"Rus Uçağı" Tartışmasına Obama Da Katıldı!

TAKİP ET

Mısır'dan Rusya'ya doğru hareket eden Rus uçağı Sina Yarımadası'na düştü. 224 kişinin hayatını kaybeden feci kazanın IŞİD'in bombalı saldırısı olabilme ihtimali de giderek artıyor.

Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinden Rusya'ya hareket eden Rus Metrojet Havayolları'na ait uçak, Sina Yarımadası'na düşmüş ve 224 kişiye mezar olmuştu. Uçağın düşme nedeni henüz belirlenmemekle birlikte, yetkililer IŞİD'in yerleştirdiği bir bombadan şüpheleniyorlar. İngiltere de bu şüphe konusunda giderek daha net açıklamalar yapıyor. CAMERON PUTİNLE GÖRÜŞTÜ İngiltere Başbakanı David Cameron, yaptığı açıklamalarda Rus uçağının düşme nedeninin bombalı saldırı olabilme ihtimalinin, aksi ihtimalden çok daha yüksek olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Cameron, Rus uçağının düşme nedenini ele aldı. Amerikalı yetkililer de uçağın düşmesi hakkında IŞİD şüphelerinin güçlü olduğunu dile getirdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise “Olayın uçağın içindeki bir patlayıcıdan kaynaklandığı yönünde güçlü bir ihtimal olduğuna kanaat getirdik” dedi. ÜRKÜTEN ŞÜPHE Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, konu hakkında  “İngiltere’nin uçuşları askıya alması yersiz ve aceleci tavır. Soruşturma tamamlanmadan terör çığırtkanlığı yapmanın hiçbir anlamı yok” dedi. İngiltere Dışişleri Bakanı da bu eleştiriye karşılık olarak “Sayın Şükri bizim elimizdeki bilgilerin hepsini görmedi” diyerek yanıt verdi. Rus gazetesi ise uçakta içeriden dışarıya doğru görülen deliklerin, teröristlerin tahrik gücünü artırma amacıyla bomba yapımında kullandığı metal toplardan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.   RUSYA: BUNLAR SPEKÜLASYON Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus uçağı hakkındaki farklı yorumlar ve terör saldırısı şüpheleri hakkında “Ne olduğu sadece araştırmayla ortaya konabilir. Bunun dışındaki açıklamalar teyit edilmemiş bilgilere ve spekülasyona benziyor” dedi. TARTIŞMAYA OBAMA DA KATILDI Rusya, Mısır ve İngiltere'den Rus uçağının düşme nedeni hakkında farklı yorumlar ve açıklamalar gelirken, ABD Başkanı Barack Obama da bu tartışmaya katıldı. Obama da terör saldırısı şüphesini dile getirerek  "Uçakta bir bomba olma ihtimali bulunduğunu düşünüyorum" dedi. Uçağın düşme sebebiyle ilgili ellerinde yeterince istihbarat olmadığını belirten Obama, bölgedeki güvenlik önlemleri ile ABD'deki güvenlik önlemlerinin farklı olmadığını ifade etti.  

abd başkanı barack obama bombalı saldırı düşen rus uçağı İngiltere Başbakanı David Cameron İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond İngiltere Mısır seferleri iptal Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Rus Metrojet Havay